Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Sexy Bitch & Μαίρη Παναγιωταρά & Μοντέρνα πεθερά



Sexy Bitch - David Guetta Feat. Akon
[Ακούστε εδώ το τραγούδι που με εκφράζει σήμερα & δείτε και τους στίχους]

Πειράζει.... που σήμερα νιώθω Sexy και μου βγαίνει λίγο Bitch attitude;;;
Πειράζει... που νομίζω πως εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πιο υπεύθυνες για τη θέση που βρίσκεται η σημερινή γυναίκα; Bέβαια, απευθύνομαι σ' αυτή τη γυναίκα, που σέβεται τον εαυτό της και την οικογένειά της και δεν τα φοράει στο "στεφάνι" της, αλλά εργάζεται και φροντίζει την οικογένειά της.

Όχι, δεν πειράζει...
Θα μας τα πω, γιατί κλαιγόμαστε και όλα τα ίδια και χειρότερα κάνουμε.
Μεγαλώνουμε τα αγόρια μας και τα "καλομαθαίνουμε", με συνέπεια αυτά να είναι εξαρτημένα από τη μητέρα τους και να μην έχουν μάθει να είναι αυτόνομα, αλλά να γίνονται παράσιτα στη νέα τους οικογένεια.
Φυσικά, υπάρχουν και μητέρες - οι φωτεινές εξαιρέσεις - που μαθαίνουν το γιόκα τους να μαγειρεύει και να κάνει τα πάντα μόνος του. Αλλά, τώρα πια η μητέρα είναι απούσα από το σπίτι και το παιδί μεγαλώνει με τη γιαγιά, οπότε είναι φαύλος κύκλος...

Ε... λοιπόν, τι καταλαβαίνουμε όλες εμείς που δίνουμε και την "ψυχή" μας -που λέει ο λόγος- για να ικανοποιήσουμε, να προσφέρουμε και να υπηρετήσουμε τους άλλους; Εμείς, που στη δουλειά μας είμαστε το θύμα, η "κοροϊδάρα" που τα κάνει όλα και συμφέρει, στο σπίτι είμαστε οι "δουλάρες" και στην προσωπική μας ζωή τα "θύματα"!!

Παρακάτω, σας φωτογραφίζω μια χαρακτηριστική περίπτωση της σημερινής τριαντάρας θύμα -που νομίζει πως κάνει καριέρα, επειδή εργάζεται ως γραμματέας Προέδρου σε πολυεθνική! Την εμπνεύστηκα μέσα από τα πολύχρονα βιώματά, ιστορίες καθημερινές που μου ανέλυαν οι γυναίκες συναδέλφοί μου - αφού εδώ και 18 χρόνια που εργάζομαι, τα έχω ακούσει όλα από τις εργαζόμενες μητέρες - που μου θυμίζουν έντονα το τραγούδι του Λουκιανού Κελαϊδόνη, "Μαίρη Παναγιωταρά"

H σημερινή Μαίρη Παναγιωταρά...
Αφού επιστρέψει από την εργασία της αργά το βράδυ και έχει προλάβει κιόλας να περάσει πρώτα από το super market για τα ψώνια (γιατί ο κύριος δεν μπορεί, αφού κουράζεται στη δουλειά - ενώ εκείνη τι κάνει όλη μέρα; ΄λιμάρει τα νύχια!), μαγειρεύει (αν δεν έχει σηκωθεί ξημερώματα για την κατσαρόλα και αν δεν έχει ετοιμάσει το φαγητό από τα χτεσινά ξημερώματα, μετά το πλυντήριο ρούχων και τα πιάτα!) και ταυτόχρονα, απλώνει τα ρούχα (αν δεν έχει προλάβει να τα απλώσει νωρίς το πρωϊ), κάνει λαμπίκο τα πατώματα και τα μπάνιο, ψήνει και καμιά πίτα για το κολατσιό του παιδιού (γιατί δεν πρέπει το παιδί να τρώει βρώμικα... η μαμά πως πάντα έφτιαχνε πίτες και ζύμωνε ψωμάκι για τα παιδιά;) και μετά σιδερώνει τα ρούχα, που μάζεψε και δίπλωσε μόνη της (εκεί να δεις stretching για το δίπλωμα του υπέρδιπλου παπλώματος... τύφλα να έχει το fit της Πετρουλάκη!), ενώ φυσικά ταυτόχρονα διαβάζει με τα παιδιά τα μαθήματά για την άλλη μέρα... Βέβαια, εννοείται, ότι ενδιάμεσα έχει φτιάξει και μαλλιά μόνη της γιατί δεν προλάβαινε να πάει στο κομμωτήριο, γιατί δεν θέλει να είναι ατημέλητη στη γιορτή φίλων, που θα πάνε σε λίγο... Α, όλα και όλα, οι υποχρεώσεις είναι must και γι΄αυτό επειδή η μαμά έχει πάει για χαρτιά, φώναξε μια κοπέλα να μείνει το βράδυ με τα παιδιά.

Η μοντέρνα πεθερά...
Φυσικά, δεν θα παρέλειπα να σας πω για τη "μαμά". Την πεθερούλα, που είναι λίγο πριν τα 60 και δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή της, αλλά έμαθε να δουλεύει καλά τον "μπαμπά", που της δίνει όλο το ελεύθερο να διαχειρίζεται τα οικονομικά του σπιτιού. Μα πως αλλιώς θα έπαιζε χαρτιά, αν δεν της έδινε να κρατάει όλα τα χρημάτά του; Γίνεται ψωμί χωρίς μαγιά;; τσ τσ τσ... Ανημέρωτους σας βρίσκω! Must βέβαια είναι και το shopping therapy, γιατί βαρέθηκε να τον περιμένει μόνη της να γυρίσει στο σπίτι και βγαίνει για ψώνια με την ταυτάριθμη, που της έχει βγάλει για να γλυτώσει από την κρεββατομουρμούρα. Ας πρόσεχε!

Οι παλιές οι νοικοκυρές, οι προκομμένες ντε, που δεν έδιναν τα ρούχα στο καθαριστήριο και που σιδέρωναν τα ρούχα κολλαριστά με τη Stirella, μαγείρευαν μούρλια κουνέλι στιφάδο και έφτιαχναν ένα γαλακτομπούρεκο μούρλια!! Φυσικά, είχαν χρόνο να φέρουν 2 τουλάχιστον φορές την κομμώτρια στο σπίτι - ή ακόμα καλύτερα να πάνε στο κομμωτήριο, αν είχαν να αφήσουν το παιδί στη γιαγιά - και να γνωρίσουν εκεί την Κατίνα, που λέει ένα φλυτζάνι... τι να σου πω! Άσε που στο κομμωτήριο, γνώριζαν και καλές κυρίες από τζάκι και που ξέρεις;; τη μέλλουσα νύφη για τον κανακάρι τους! Μην πω για τα τεκνά, που συχνάζουν εκεί για κούρεμα μοντέρνο και τα λιγουρεύεται, τώρα πια που ο προκομμένος έχει τη μέση του... και δεν μπορεί παρά δύο φορές το μήνα!

Η Sexy bitch...
Χρειάζεται να γινόμαστε για λίγο "σκύλες", γιατί οι καλές...οι "κυρίες" δεν εκτιμούνται, αλλά είναι τα κορόϊδα που οι άλλοι εκμεταλλεύονται ;)
[ Λέτε να φταίει που στραβοκοιμήθηκα και στραβοξύπνησα ή μήπως μου την έδωσε, γιατί είμαι παλαβιάρα; ]

Η σκύλα λοιπόν μέσα μου, μας συμβουλεύει :
1) Να τον θαυμάζουμε... και να μας φοβάται!
2) Nα τρέμει, μη τυχόν έρθει η στιγμή που θα μας χάσει...
3) Να μας κάνει δώρα και κυρίως πολλές μικρές εκπλήξεις...
4) Εμείς, να τους κάνουμε δώρο μόνο τον εαυτό μας... και να μην μας χορταίνει ;)
5) Να μας ανοίγει την πόρτα για να περάσουμε και για να βγούμε από το αμάξι, να μας τραβάει την καρέκλα για να κάτσουμε και να σηκωθούμε, να μας βοηβάει να φορέσουμε το παλτό, να περιμένει να ετοιμαστούμε εμείς πρώτα, πριν σηκωθεί για να αποχωρήσουμε από κάπου, αντί να προχωράει και να τον κυνηγάμε από πίσω!
6) Γενικώς, να μας βλέπει και να του τρέχουν τα σάλια...να ψάχνει μέρος να μας ξεμοναχιάσει και μεις να κάνουμε τις πάπιες! Όχι, δηλαδή για να ξέρει ότι του τη φυλάγαμε από τις φορές που είχαμε ακούσει το... "Δεν είναι η κατάλληλη ώρα!"
7) Να νιώθουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε πάνω του για τα πάντα... άσχετα, με το μας περιμένει "πίσω από την κουρτίνα" και κάποιος άλλος! { βλ. καβάτζα ;) }
8) Nα ξέρουμε ότι έχει κρατήσει στη ζωή του ΜΟΝΟ εμάς και δεν μας έχει με τις μέρες! Και αυτό, γιατί θέλει μόνο εμάς και καμμιά άλλη.
9) Διότι για 'κείνον, η αξία μας δεν βρίσκεται στο τι του προσφέρουμε, αλλά στο πώς τον κάνουμε να νιώθει και να σκέφτεται, στο πόσο τον εμπνέουμε να κάνει πράγματα στην ζωή του μόνο και μόνο για να τον καμαρώσουμε! Τέτοια καψούρα, δηλαδή...
10) Να είμαστε πολύ καλή παρέα, όποτε το θελήσουμε εμείς... και απούσες, όποτε δεν έχουμε όρεξη να τον δούμε...χωρίς να μας ζητάει εξηγήσεις. Όπως, δεν δίνουν οι άνδρες, δηλαδή ;)
11) Να κάνουμε πράξη το παρακάτω moto και να του το πούμε πρώτα: "Tην αγάπη δεν την νιώθεις, όταν παίρνεις. Την αγάπη την νιώθεις, όταν δίνεις. Και μαθαίνεις να δίνεις, όταν σταματάς να παίρνεις"
Γι΄ αυτό και εμείς, θα τον μάθουμε να δίνει, θα τον μάθουμε να μας αγαπάει και να μας προσέχει, όπως τα βρέφη, που θέλουν στοργή και προδέρμ ;)

To παρακάτω τραγούδι το αφιερώνω σ' όσους αρέσει η τρέλα που κουβαλάω!
Update: Κατόπιν σύστασης του Con, έβαλα αρίθμηση στον εντεκάλογό μου! χα χα

19 σχόλια:

Constantinos είπε...

Να υποθέσω ότι η σαλάτα που έφαγες χθες είχε κάποια παραλαγή της γλιστρίδας των χεριών; ή βαράμε μύγες σήμερα στη δουλειά;

Όσο διάβαζα αυτά που μας συμβουλεύει η σκύλα (με μουσική υπόκρουση την Αρβανιτάκη γιατί ως γνωστών εγώ φτάνω γρήγορα στο τέλος) σκεφτόμουν ότι θα'πρεπε να τα αριθμήσεις ώστε να μπορούμε κι εμείς εύκολα να απορρίψουμε ή να συμφωνήσουμε με κάποια.
Μόλις όμως τα διάβασα ένα πράγμα μου ήρθε στο μυαλό αμέσως: ευτυχώς στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες κι έτσι έχουμε να διαλέγουμε ανάμεσα σε πολλές.

Το "σκύλα" πάντως που έχεις σήμερα καλό είναι, να το εφαρμόζεις που και που.

Constantinos είπε...

Στη φωτογραφία είναι ένα ωραιότατο ψηφιδωτό δάπεδο και το χαρίζω σε όσες –αυτοβούλος- θέλουν με χάρη να κυλιστούν.

Προσοχή μόνο γιατί γλιστράει και μπορεί να πέσετε και να φάτε τα μούτρα σας. Το πως θα το χρησιμοποιήσετε είναι στο χέρι σας.

http://l.yimg.com/g/images/spaceball.gif

Matriga είπε...

Εγώ που θέλω να δω το δάπεδο ΤΩΡΑ, τι να κάνω που δεν ανοίγει το link??? :((

Constantinos είπε...

Σιγά σιγά κορίτσια όλες θα πάρετε!!
Το δάπεδο δεν σας άντεξε και κατέρρευσε.
Μην ανησυχείτε το έφτιαξα και σας το ξαναπαρουσιάζω

http://www.flickr.com/photos/aralik_sokak/3875519482/

Matriga είπε...

Τρέλα το βοτσαλωτό δάπεδο σου! Μούρλια σου λέω!!! Αφού το ξέρεις πως τρελαίνομαι για ότι έχει να κάνει με θάλασσα. Θα το βάλω στην βεράντα του δώματος μου για να κάνω ηλιοθεραπεία τα καλοκαίρια πάνω σε βότσαλα! Θα βάλω και άμμο, τα γνωστά κοχυλάκια μου και θα κερνάω Mojito όποιον μου κάνει παρέα ;)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία διάθεση διακρίνω, μπρρρράβο!!!
Τα σέβη μου :)

D.Angel είπε...

Είμαι σίγουρη πως ο ανάδρομος ερμής φταίει για όλα!Χα χα χα Φιλιά πολλά κοριτσάκι!Να σαι καλά και να γελάς πάντα!

Matriga είπε...

Μαρίνα,
Χαίρομαι που δεν σας κούρασα μόνο ;)
Φιλάκια πολλά!!!!

Matriga είπε...

Αγγελική μου,
Ευχαριστώ. Πάντα εύστοχη σε βρίσκω ;)
χα χα χα

Πολλά φιλάκια xxx

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΡΤΙΓΚΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΚΦΥΛΟ ΠΛΑΣΜΑ
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?

Constantinos είπε...

Φίλε ανώνυμε να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω.
Μαρτινίκα τη λένε τη κοπέλα.

Ανώνυμος είπε...

ωχ......εισαι μέσα στα νεύρα φεύγω,φευγω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ!!

Matriga είπε...

Ανώνυμε,
Καλώς όρισες! Καταρχάς εδώ με φωνάζουν matriga. Δεν ξέρω γιατί μετά απ' όλα αυτά που έγραψα, σου έδωσα την εντύπωση πως είμαι έκφυλη, αλλά ξέρω να σου πω πως είμαι λίγο επαναστάτρια...
Κατά δεύτερο, αν και θα βγω εκτός θέματος θα μου επιτρέψεις, να σου δώσω μια συμβουλή. Γιατί δεν λες στη γυναίκα σου τι ακριβώς σου αρέσει, αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή για σεξουαλική απελευθέρωση των ζευγαριών (όπως στην Ιαπωνία), οπότε και εσύ θα τη βρίσκεις με την ανανεωμένη "σεξο-έκφυλη" έκδοση της και εκείνη θα νιώσει πιο απελευθερωμένη γυναίκα.
Ξέρεις το τι βγάζει μια γυναίκα, έγκειται στην μαεστρία του παρτενέρ της και το πόσο τη βρίσκει ένας άνδρας, εξαρτάται από το πόσο η γυναίκα ακολουθεί τη συμβουλή που λέγανε οι παλιοί: "Η γυναίκα πρέπει να είναι κυρία στο σαλόνι και πουτάνα στο κρεβάτι"
Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο, δεν μου άρεσε...
Και τα θεία δεν έχουν να κάνουν με τα σχόλιά μας εδώ, αλλά και αν θέλεις να πας κάποια την κάνεις να αισθάνεται κυρία πρώτα και μετά της τα λες στα ίσια ;)

Matriga είπε...

Con,
Tι Μαρτινίκα και πράσινα άλογα?
Αφού βλέπεις πως τα έχω πάρει σήμερα, τι με κουρντίζεις και συ?
Φέρσου καλέ μου ως τζέντλμαν, όπως συνηθίζεις και πες είναι κυρία!!!!
Έστω και για τα προσχήματα, γιατί αλλιώς θα το κλείσουμε το μαγαζί εδώ, αν χάσουμε την υπόληψή μας ;)
Για ένα κούτελο ζούμε! Νομίζω;; lol

Matriga είπε...

Τhalassokrator
Που τα είδες τα νεύρα;;
Με σένα ειδικά ποτέ! :)
Άλλωστε τι πειρατίνα θα ήμουνα?
Του γλυκού νερού? χα χα χα

Κοχυλένια φιλιά

Υ.Γ. Σχόλιο δεν άφησες γιατί είδες κατεβατό και πήγες πιο κάτω ή γιατί σε κάλυψα;

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΣΕ ΣΥΝΧΥΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΚΟ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΟΥΡΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ....ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Matriga είπε...

Ανώνυμε,
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πίστεψέ με, αν είχα πρόβλημα μαζί σου δεν θα σου απαντούσα και σίγουρα δεν να σου έλεγα καλωσόρισες!
Απλά επειδή τα έχω δει όλα εδώ μέσα -ειδικά με ανώνυμα σχόλια- είμαι λίγο προσεκτική, γιατί δεν ξέρω ποιος είναι απέναντι και τι συνέχεια θα έχουν τα σχόλια.
Χαίρομαι που έχεις χιούμορ και το εκτιμώ που είναι διαφορετικό. Η ποικιλία εδώ είναι must!
Όσο για τη συμβουλή, επειδή δεν σε ξέρω πάρτη ως βολιδοσκόπηση του εδάφους lol
Χαίρομαι που τα έχετε βρει μεταξύ σας! Πάντα να κάνεις χιούμορ και έξυπνο φλερτ και να παίζεις με τη γυναίκα σου, σαν να είναι η Κιμ Μπάσιτζερ ;)
Καλό βράδυ και ελπίζω να κάνεις και άλλη επίσκεψη

Έχω ακούσει τα πάντα και κάποια στιγμή αποφάσισα να μην κάνω φραγή σε ανώνυμα σχόλια... αλλά να κόβω τον αέρα, για καλό και για κακό ;)

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΚ...ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ Η ΚΙΜ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΤΡΩΓΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ!!