Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σαρλότ με βατόμουρα του Παρλιάρου


ΣΑΡΛOΤ ΜΕ ΒΑΤOΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠOΝΕ


Υλικά:

1 δόση σαβαγιάρ
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
80 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
500 γρ. φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες

Aφαιρούμε τους σπόρους από το κλωναράκι της βανίλιας και το ρίχνουμε μέσα στο μασκαρπόνε, το οποίο έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για μία ώρα για να μαλακώσει. Aνακατεύουμε μαζί με την άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
Σε μια ψηλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 8-10 εκ. τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε κόψει στη διάμετρο της φόρμας.
Aδειάζουμε τη μισή κρέμα.
Kαλύπτουμε τα σαβαγιάρ και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Tελειώνουμε με σαβαγιάρ.
Aφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, ωσότου η κρέμα σφίξει και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε το γλυκό.
Tο αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το "ντύνουμε" γύρω γύρω με σαβαγιάρ.
Γαρνίρουμε με βατόμουρα (ή εναλλακτικά με φράουλες) και σερβίρουμε με σάλτσα βατόμουρου.

Υλικά για τη σάλτσα βατόμουρου
500 γρ. βατόμουρα πούλπα ή φρέσκα
100 γρ. ζάχαρη

Πολτοποιούμε τα βατόμουρα, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Aφήνουμε να κρυώσει.

2 σχόλια:

Λίλα είπε...

Τι λες τώρα??????????????
Έρχομαι, βάλε καφέ σκέτο κατά προτίμηση φίλτρου, ετοίμασε διπλή μερίδα γλυκό και την πολυθρόνα την αναπαυτική. Άμα δεν τελειώσει το γλυκό δεν φεύγωωωωωωωωωω!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα

δεν λεω!

δεν ξερω τι πρεπει να γινει
με ολα αυτα...
να τρωμε κανονικα ή
να κανουμε διαιτα ?