Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η κρίση & η ανεργία ενέπνευσε την Endemol

Σε ένα νέο παιχνίδι reality της Endemol, θα απολύονται εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την κρίση... από συναδέλφους!

Το τηλεπαιχίδι, που το υπογράφει ο Ολλανδός δημιουργός του "Big Brother", του "Deal or No Deal" και του "Fear Factor", θα επιτρέπει στους υπαλλήλους των εταιριών που πλήττονται από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να επιλέγουν ποιον συνάδελφό τους να απολύσουν. Αυτό θα συμβαίνει σε κάθε επεισόδιο του νέου παιχνιδιού, με τον εύγλωττο τίτλο "Someone's Gotta Go", το οποίο είναι δημιούργημα της εταιρίας παραγωγής Endemol.

Οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση, η οποία έχει ήδη πληγεί από την κρίση, θα επιλέγουν ποιος πρέπει να υποστεί μείωση μισθού ή αύξηση και ποιος να απολυθεί, με βάση τις πληροφορίες που θα συλλέγουν αναφορικά με τη μισθολογική τους κατάσταση και τις επιδόσεις τους στη δουλειά.
«Θα είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα η αλλαγή ρόλων» δήλωσε εκπρόσωπος της Endemol, η οποία ανήκει μερικώς στην ιταλική Mediaset (τηλεοπτικός όμιλος του Σύλβιο Μπερλουσκόνι). Όσον για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν, ειδικοί εκτιμούν ότι θα τις βοηθήσει να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Το "Someone's Gotta Go" αναμένεται να προβληθεί από το αμερικανό δίκτυο Fox. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι απολύσεις στις ΗΠΑ είναι μαζικές και μόνο τον τελευταίο μήνα έχασαν τη δουλειά τους 663.000 άτομα!

Προσωπικά, μένω με την απορία για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη νοοτροπία μας, το συγκεκριμένο reality. Νομίζω πως κινδυνεύουμε να γίνει trendy η ανεργία, όπως έγιναν και τα συστήματα παρακολούθησης μετά τον "Μεγάλο Αδελφό"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: