Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Tα καρύδια ασπίδα εναντίον του καρκίνου του μαστού


Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα καρύδια πρέπει να έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, διότι περιέχουν ουσίες που βοηθούν τις αρτηρίες να μένουν υγιείς. Τώρα, μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να ελαττώνει και τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του μαστού. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά της ισχύουν και για τους ανθρώπους.

Τα καρύδια περιέχουν πλήθος ωφέλιμων συστατικών, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (είναι καλά τεκμηριωμένο ότι προφυλάσσουν από την καρδιοπάθεια και πιθανώς από τον καρκίνο), αντιοξειδωτικές ουσίες (πιστεύεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και φυτοστερόλες (επίσης πιστεύεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες).

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μάρσαλ, τάιζαν καθημερινά ποντίκια με ποσότητα καρυδιών που αντιστοιχεί σε 56,7 γραμμάρια κατανάλωσης από άνθρωπο.

Όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AACR), συνέκριναν την ογκογένεση σε αυτά τα ποντίκια με εκείνη σε ομάδα ποντικιών που τρέφονταν φυσιολογικά. Έτσι διαπίστωσαν ότι τα ζώα που έτρωγαν καρύδια ανέπτυξαν λιγότερους όγκους, οι οποίοι επιπλέον είχαν πιο αργή εξέλιξη και ήταν πιο μικροί, απ’ ό,τι τα άλλα ποντίκια.

Συνεχίζοντας την έρευνά τους, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μοριακές αναλύσεις, οι οποίες έδειξαν πως ρόλο-κλειδί στην προστατευτική δράση των καρυδιών έπαιζαν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε λίπη και γι’ αυτό σε θερμίδες, αλλά το κύριο είδος λιπών που περιέχουν είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ασκούν ωφέλιμες επιδράσεις στην υγεία.
ygeia.tanea.gr

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Kαι μου αρέσουν τα καρυδάκια!!
Ολοι λένε πως είναι παχυντικά, αλλά τελικά βλέπω ότι περιέχουν ωφέλιμα λίπη!!
Καλό αυτό:))

Unknown είπε...

πολύ ωραία ανάρτηση ενημερωτική...μπράβο δεν τόξερα...
νόμιζα ότι τα καρυδια με μέλι βοηθούν και αλλού....
νάσαι καλά....