Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Τζουγκρί vs Αλάτσι: Ποιο εστιατόριο προτιμάτε ?

Τζουγκρί (απότομος βράχος)

Ιδιοκτήτης είναι ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, που δημιούργησε στο Καλαμάκι, ίσως το πιο comme il faut κρητικό εστιατόριο της πόλης. Το Τζουγκρί έχει μια έντονη θεατρικότητα στη διακόσμηση, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από κρητικά πιάτα.
Θουκυδίδου 53-55, Καλαμάκι,τηλ. 210 9836260.

Αλάτσι

Το Αλάτσι του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2005 και από τότε σερβίρει εξαιρετική κρητική κουζίνα στον διακριτικά μοντέρνο χώρο του, πίσω από το Χίλτον. Προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες και κουζίνα σαφώς προσανατολισμένη προς τα Χανιά.
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, τηλ. 210 7210501-2


Είπαμε και μεις να κάνουμε μια έρευνα, όπως όλοι. Αναμένουμε λοιπόν, τις εντυπώσεις σας από τα συγκεριμένα εστιατόρια - αν έχετε επισκεπτεί κάποιο από τα δύο - αφού είμαστε λάτρεις της κρητικής κουζίνας... και όχι μόνο!

9 σχόλια:

Unknown είπε...

καλησπέρα....καλή εβδομάδα...στο ΑΛΑΤΣΙ..πήγα πολύ διαφήμηση καλό κρασί και ρακί...και φαγητό θα έλεγα αρκετά καλό....τιμες συμφωνα με την φίρμα τσιμπημένες...πολύ δύσκολη περιοχή σε πάρκιν..
τζουγκρι ...επίσης σε διαφήμηση αλλά σε πιο χαμηλό προφιλ...
καλό φαγητό ....λογικές τιμές...
σε γενικές γραμμες αξίζουν και τα δύο αναλόγως από που πάς...

νάσαι καλά ......γειά μας

D.Angel είπε...

Exω πάει και στα δύο καλή μου φίλη!!!Παλιότερα δλδ πριν 3 χρόνια του Αλάτσι είχε σούπερ κουζίνα!!!Μετά κάτι δεν μ άρεσε και δεν ξαναπήγα!Το τζουγκρί το προτιμώ!!!Ελπίζω να μη χαλάσει με τον καιρό!Φιλιά πολλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Vassilis είπε...

Matriga, από γεύση δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν έχω πάει σε κανένα από δύο. Τώρα αν ήθελα να πάω σε ένα από τα δύο, κρίνοντας από φωτογραφίες που είδα μάλλον θα ξεκινούσα για Aλάτσι (μόνο οι τιμές μην είναι χαράτσι!), μου φαίνεται πιο ζεστό από το Τζουγκρί.
Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι η διακόσμηση και στα δύο έχει κάτι κάτι από Κρήτη, με εξαίρεση ίσως το Τζουγκρί με τις τοιχογραφίες σπουδαίων Κρητικών.

Νίκος είπε...

Το Αλάτσι έχει την καλύτερη κουζινα από όλα τα κρητικά εστιατόρια στην Αθήνα.!!!!!

Matriga είπε...

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
Τόσο καιρό είχα αμελήσει να σας απαντήσω στα σχόλιά σας, γιατί όλο έλεγα να καταφέρω να πάω πρώτα και στο Αλάτσι.
Αλλά το παράκανα και επειδή δεν με βλέπω να πηγαίνω λόγω έλλειψης χρόνου του παρτενέρ μου, είπα να σας ευχαριστήσω και να πω πως το Τζουγκρί που επισκεφτήκαμε ήταν πολύ καλό, απ' τους περισσότερους ακούω ότι και το Αλάτσι είναι εξίσου καλό.

Να είστε όλοι καλά!
Κοχυλένια φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ - ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΑΔΕΣ ΣΕΦ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ- ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

ΕΙΡΗΝΗ ΖΕΛΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΟ ΑΛΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΟΥΓΚΡΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΤΖΟΥΓΚΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ...ΜΠΕΓΙΡΙΑ ..ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ....ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ....ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ...