Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σάββατο ίσον shopping therapy!

Το Σάββατο είναι η ημέρα που οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Visa Europe για τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Η ώρα των αγορών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, με 40% των καταναλωτών ηλικίας 25-34 να επιλέγουν το απόγευμα και τους μεγαλύτερους (65+) να προτιμούν το πρωί (με ποσοστό 58%). Όμως, το Σάββατο παραμένει η μέρα κατά την οποία οι αγορές "κυλούν" πιο εύκολα.

Το μεσημέρι είναι η πιο ήσυχη ώρα για αγορές τροφίμων, καθώς 80% των Ελλήνων καταναλωτών προτιμούν να ψωνίζουν τρόφιμα το απόγευμα.
Για την αγορά ρούχων χωρίς ουρές στα ταμεία, η καλύτερη ώρα είναι αργά το απόγευμα, καθώς 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν πως προτιμούν να αγοράζουν ρούχα τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Επιπλέον, τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την πρώτη επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών για την αγορά τροφίμων με ποσοστό 47%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθούν τα συνοικιακά καταστήματα (45%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, εμείς οι Έλληνες αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, εκτιμούμε όμως και την προσωπική επαφή & άμεση εξυπηρέτηση που μας προσφέρουν τα μικρά συνοικιακά καταστήματα. Μάλιστα, οι Έλληνες σε αντίθεση με άλλους ευρωπαίους καταναλωτές, προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους με ποσοστό 94% για τα τρόφιμα και 87% για τα ρούχα, ενώ ακολουθούν οι κάρτες πληρωμών.

Εσείς ποια μέρα επιλέγετε για τα ψώνια σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: