Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Το Google Street View στην Αθήνα


Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στο jooblers.gr ένα άρθρο για τo Google Street View στο Λονδίνο. Σ' αυτό εκφραζόταν η απορία πότε θα φτάσει και στην Ελλάδα. Τελικά οι φήμες λένε πως ήδη έφτασε, πολύ πιο γρήγορα από κάθε φαντασία.

Τα αμαξάκια της Google με τις κάμερες στα καπό τους έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Μάλιστα το γεγονός παρουσιάστηκε και στις ειδήσεις στην τηλεόραση και η Google επικοινώνησε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να τη διαβεβαιώσει πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών γίνονται σεβαστά. Ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση, το οποίο και εξέλαβε ως Ναι. Δεν είναι βέβαιο κατά πόσο ευσταθεί αυτό...

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Street View είναι μια υπηρεσία της Google μέσω της οποίας μπορείς να κινείσαι στους δρόμους μιας πόλης. Ως τώρα είναι διαθέσιμες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών (κάντε τη βολτίτσα σας στη Νέα Υόρκη), της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Ιταλίας, ενώ πρόσφατα προστέθηκε το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Για τη Θεσσαλονίκη δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό. Βέβαια υπάρχει το kapou.gr μια αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια φωτογράφησης των δρόμων της Θεσσαλονίκης. Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα βγει online και η Αθήνα!

2 σχόλια:

ΠΕΤΣΑ! είπε...

BIG BROTHER ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Θα επανέλθω γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό γιά να το αφήσουμε να περάσει στο ντούκου.
Προς το παρόν αν είναι αλήθεια και το πετύχω πουθενά το κωλοαυτοκίνητο της google...θα έχει πρόβλημα σοβαρό.
Δεν νομιμοποιήται να κάνει αυτή τη μαλακία ότι και να επικαλεστεί. Αυτά που λέει γιά αρχή προστασίας δεδομένων και τα ρέστα είναι γιά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Τι γουστάρουν; να βάλουν τα μάτια του big brother στην ζωή μας; ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ!...Ε ρε και να πετύχω κανένα τετοιο αμαξάκι στο δρόμο...θα γελάσει όλος ο δρόμος!