Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

11/4 - Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών. Για ένα απλό προϊόν, που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, η χρέωση του στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, ξεπερνά κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού είναι στα 3 ευρώ, ενώ ο capuccino - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών. Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.
Σας προτρέπουμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του. Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ. Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.
Σάββατο 11 Απριλίου 2009
Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

4 σχόλια:

D.Angel είπε...

Για να πω την αλήθεια έχω πολύ καιρό να πάω για καφέ έξω!!!Συνήθως ετοιμάζω ένα καφεδάκι στο σπίτι και πηγαίνω βόλτα στη θάλασσα με το αμάξι!!!Δεν είναι κι άσχημα!!!
Τα φιλιά μου

Matriga είπε...

Καθόλου άσχημα δεν είναι! Και μένα μου αρέσει να οδηγάω με τ'αμάξι για βόλτα -ειδικά παραθαλάσσια, μέχρι το Σούνιο που είναι όνειρο. Τελικά πολύ ταιριάζουμε ;)
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και έχετε τρακάρει τα δυό σας; τι παπαριές λέτε; άλλο είναι το θέμα και σεις μας τσαμπουνάτε ότι κάνεται βολτίτσα με το αμαξάκι σας παραθαλάσσια! εντάξει ψαρώσαμε τώρα.
Λοιπόν, το θέμα είναι να γίνει μποϋκοτάζ στις καφετέριες, ψήνεσται; Αλλά άστο, αυτό μάλλον καραείναι επαναστατικό γιά εσάς.

Και νά ΄χετε το νου σας βρε ζώα, κυκλοφορούν και μηχανές.

Matriga είπε...

Ρε φίλε, πως την έχεις δει έτσι σήμερα; Επαναστάτης χωρίς αιτία; Αν δεν μας είμασταν υπέρ αυτής της διαμαρτυρίας,θα το έβαζα εδώ; Αναρωτιέμαι εσύ τι έκανες για να το προβάλλεις, άραγε... Θα κάνεις γκάλοπ μήπως? ;)
Να είσαι καλά πάντως, ανώνυμε.
Υ.Γ. Λίγο επίπεδο παραπάνω να είχες θα ήσουν ο καλύτερος. Εγώ δεν σε κατακρίνω, όπως εσύ που κομπλεξικούς μας ανεβάζεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο... Ίσα ίσα θεωρώ ότι έχεις γνώσεις, αλλά από συμπεριφορά πάσχεις λιγουλάκι! Άντε μην τα πάρω και είμαι και μανιάτισσα.