Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

O ζυμομύκητας Candida albicans και το χρόνιο σύνδρομο που προκαλεί


Μια σοβαρή ένδειξη για το αν έχετε καντιντίαση ή όχι, είναι το τεστ με το ποτήρι νερό (Saliva Test), όπως και το candia5, αλλά τη διάγνωση θα την κάνουν οι γιατροί μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Φυσικά, υπάρχουν και τεστ τροφικής δυσανεξίας, που επικουρικά μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση, αλλά και μόνο με ειδικές μυκητολογικές αιματολογικές αναλύσεις γίνεται να το μάθετε.
Σας συνιστώ να μιλήσετε με ειδικό παθολόγο ή γαστρεντρολόγο για να σας γράψει αυτές τις κλινικές εξετάσεις και να τις κάνετε σ' ένα καλό διαγνωστικό κέντρο. Αν πάλι θελήσετε να κάνετε και το τεστ δυσανεξίας, είναι άλλο θέμα. Αρκεί ο γιατρός σας να είναι γνώστης (σπάνια περίπτωση) και θα σας συμβουλέψει σωστά.
Μην δεχτείτε από κανένα να σας συστήσει γιατρούς και κέντρα, γιατί κυκλοφορούν πολλοί που εκμεταλλεύονται αυτό το χρόνιο πρόβλημα και παίζουν με τον πόνο των ασθενών.

Ψάξτο μόνοι σας και μην βασίζεστε στους καλοθελητές, ούτε καν στο παρακάτω κείμενο μου. Ο σκοπός του άλλωστε είναι η ανταλλαγή απόψεων. Κανείς δεν είναι παντογνώστης και σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει η ιατρική και οι ειδικοί επιστήμονες!

Αναμένουμε και τις δικές απόψεις και εμπειρίες μέσω σχολίων σας. Καλή δύναμη!

Candida albicans και Πολυσυστηματική Χρονία Καντιδίαση


Η μυκητίαση είναι μια ιατρική κατάσταση του 21ου αιώνα που επηρεάζει περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού όλων των δυτικών βιομηχανοποιημένων χωρών. Η νόσος παρουσιάζεται με μια γενικευμένη μυκητιασική λοίμωξη που παράγεται από τον μικροοργανισμό Candida Albicans. Ο μικροοργανισμός αυτός προκαλεί ένα σύνδρομο χρόνιων διαταραχών που γενικά επηρεάζουν τα εννέα διαφορετικά συστήματα του σώματος: το πεπτικό, το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό και μυοσκελετικό.

Η Candida Albicans είναι ένας μύκητας που υπάρχει στους περισσότερους από εμάς, ο οποίος φυσιολογικά ελέγχεται από το ανοσολογικό μας σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα που υπάρχει στο έντερο. Όταν όμως, λαμβάνει χώρα μια οικολογική αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον, μειώνονται τα βακτήρια που βοηθούν στη μείωση του μύκητα και μειώνεται η ανοσολογική αντίδραση αυτή. Τότε, ο μύκητας αρχίζει να αυξάνει μέσα στο σώμα, ειδικά στο παχύ έντερο. Οι αποικίες αυτές του μύκητα απελευθερώνουν ισχυρές χημικές ουσίες (τοξίνες) οι οποίες μπορεί να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μια πλειάδα συμπτωμάτων, όπως είναι οι έντονες μυκητιασικές κράμπες στις γυναίκες και στα παιδιά. Η υπερανάπτυξη της Candida σε κατά τόπους περιοχές προκαλεί άλλες εμφανείς, υποτροπιάζουσες και επίμονες λοιμώξεις, όπως είναι η Καντιντιασική Κολπίτιδα και οι μυκητιάσεις του στόματος. Τα προβλήματα αυτά συχνά είναι προάγγελοι της έναρξης πιο βαθιών και πιο επικίνδυνων εσωτερικών λοιμώξεων. Έτσι, υπάρχει μια πλειάδα συμπτωμάτων και σημείων που προκαλούν τις διαταραχές που οφείλονται στην Candida και που αναφέρονται όλες μαζί σαν «Καντιδίαση».

Όλοι μας σχεδόν στις δυτικές βιομηχανοποιημένες κοινωνίες είμαστε ευαίσθητοι στο να νοσήσουμε με Candida. Και για να το πούμε απλά, όταν αρχίζουν να παρουσιάζονται τα συμπτώματα σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί, αυτό σημαίνει ότι το ανοσολογικό του/της σύστημα έχει τελικά υποκύψει στις μη φυσιολογικές επιδράσεις της σύγχρονης ζωής. Από τη στιγμή που η Candida albicans υπάρχει παρούσα σε όλο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε στιγμή που το ανοσολογικό σύστημα του ατόμου θα εξασθενήσει, τότε υπάρχει υπέρ-αποικισμός του μύκητα.

Ο αυξημένος αριθμός αντιγόνων και τοξινών καταλαμβάνουν τα κύτταρα του ανοσολογικού συστήματος και η ανοσολογική μας δύναμη ελαττώνεται. Ένα αντιγόνο είναι οποιαδήποτε ουσία που το σώμα θεωρεί σαν ξένη, ή δυνητικά επικίνδυνη. Το σώμα παράγει ένα αντίσωμα απέναντι στο αντιγόνο αυτό, ή κάποια άλλη αντίδραση άμυνας. Οι τοξίνες που απορροφούνται ή μια υπερφόρτωση σε αντιγόνα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της άμυνάς μας, και να επιφέρει σοβαρά συμπτώματα νόσησης, και – σε βαριά άρρωστους ασθενείς – μπορεί να καταλήξει σε γενικευμένη σηψαιμία από Candida (δηλητηρίαση του αίματος), και πιθανώς θάνατο!

Υπάρχει μια ομάδα λευκών αιμοσφαιρίων (λεμφοκύτταρα) τα οποία αποκαλούνται «suppressor cells» που εμποδίζει την ανοσολογική αντίδραση στους δικούς μας ιστούς. Με άλλα λόγια, έχουμε τη δυνατότητα να προκαλέσουμε μια ανοσολογική επίθεση του δικού μας οργανισμού απέναντι στα δικά μας όργανα. Για να μη γίνει αυτό υπάρχουν λεμφοκύτταρα που εμποδίζουν μια τέτοια βλαπτική επίδραση. Στις αυτοάνοσες νόσους, όπως είναι ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτις, η μυασθένεια, κατά πλάκας σκλήρυνση, νόσος του Hashimoto (θυρεοειδίτις), ορισμένες αιμολυτικές αναιμίες και άλλες πιο σπάνιες καταστάσεις, τόσο οι κλινικές όσο και οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η Candida Αlbicans επηρεάζει τα κύτταρα του ανοσολογικού συστήματος, εμποδίζοντας στην πραγματικότητα την δράση τους αυτή, δηλαδή του να εμποδίζουν την επίθεση του ανοσολογικού μας συστήματος στα όργανά μας. Η μόλυνση με μύκητα μπορεί να μειώσει το ποσοστό των φυσικών suppressor cells στα υγρά των ιστών και στο αίμα, το οποίο μπορεί να πέσει από 15%, αλλά και να φτάσει έως 1%. Αυτό σημαίνει, ότι ο μύκητας μπορεί να μειώσει το ποσοστό των suppressor cells στο 1%, δηλαδή μπορεί να εξαλείψει το 99% των κυττάρων αυτών από το σώμα μας. Όταν γίνει σωστή θεραπεία για την Candida, το ποσοστό των κυττάρων αυτών (suppressor cells) αυξάνεται και φτάνει στο φυσιολογικό, και τα συμπτώματα τείνουν να εξαφανιστούν.

Όταν η Candida Αlbicans επηρεάσει το έντερο, και προκαλέσει φλεγμονή του, μπορεί να γίνει η διάγνωση της νόσου του Crohn. Όταν έχουμε αιμορραγίες από τη μήτρα, ή ενδιάμεσα στην περίοδο, ή πριν τη περίοδο, ή στη μέση του κύκλου, ή σε όλη τη διάρκεια του κύκλου, ή αυξημένη περίοδο, η συνήθης θεραπεία είναι η χορήγηση ορμονών (ή και μερικές φορές αντιβιοτικών). Μια τέτοια θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της γυναίκας, εάν η πραγματική αιτία είναι η υπερανάπτυξη της Candida. Συνεπώς, ένας αριθμός διαφορετικών ασθενειών που έχουν ονομαστεί «τοπικές» νόσοι μπορεί στην πραγματικότητα να προέρχονταν από μια κοινή, γενικευμένη αιτία – την Πολυσυστηματική Χρονία Καντιδίαση (Polysystemic Chronic Candidiasis – PSCC).

Τα κυριότερα συμπτώματα, που συνήθως βελτιώνονται γρήγορα είναι:

 Oι κεφαλαλγίες, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, η κολπίτιδα, το αίσθημα κούρασης, οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές, τα δερματικά προβλήματα, ο γενικευμένος κνησμός, και διάφορες άλλες καταστάσεις. Περίπου το 30% όλων των ατόμων σ’ όλο τον κόσμο επάνω από την ηλικία των 12 – κυρίως γυναίκες – υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τις μυκητιάσεις από τον μύκητα Candida Αlbicans.

Η καντιντίαση είναι στην πραγματικότητα μια παλιά νόσο, αλλά τώρα τελευταία έχει υποστεί μια έξαρση στις δυτικές χώρες, έξαρση η οποία προέρχεται από αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και από τις διάφορες επιθέσεις που υφίσταται το σώμα μας από τις αλλαγές αυτές. Η υπερβολική χρησιμοποίηση αναγραφόμενων αντιβιοτικών, στεροειδών, και αντισυλληπτικών μαζί με ένα περιβάλλον παγκόσμιας μόλυνσης τείνει να βοηθά την εξάπλωση της τοπικής καντιντίασης μέσα στον οργανισμό μας, έτσι ώστε να έχουμε μια χρόνια, επιθετική, συστηματική και διαφοροποιούμενη λοίμωξη. Τέτοιες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν βλάβη των ιστών σε όλο το σώμα. Από καντιντίαση μπορεί να υποφέρουν εξίσου και άντρες και γυναίκες, παρόλο που στις γυναίκες η καντιντίαση μπορεί να υπάρχει πιο συχνά, αλλά και με πιο έντονα συμπτώματα. Επίσης, από καντιντίαση μπορεί να υποφέρουν και παιδιά, ειδικά εκείνα που παίρνουν υπερβολικά ποσοστά αντιβιοτικής θεραπείας ή που καταναλώνουν υπερβολική ζάχαρη ή τροφές χωρίς μεγάλη θρεπτική αξία. Η εγκυμοσύνη επειδή προκαλεί ορμονική αλλοίωση του σώματος της γυναίκας, προκειμένου το σώμα αυτό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε ορμόνες που υπάρχουν για την περίοδο εκείνη, τείνει να αυξήσει τον πολλαπλασιασμό του μύκητα στους ιστούς.

 Στοιχεία της ζωής μας που μπορεί να βοηθήσουν στην υπερανάπτυξη του μύκητα είναι:

Tα αντισυλληπτικά, η χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που περιέχουν κορτιζόνη, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, τα φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες (τυρί, ροκφόρ) ή υγρασία (υψηλά επίπεδα ζύμης), όπως είναι το ψωμί λόγω της μαγιάς, η μπύρα και τα μανιτάρια, καθώς και μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες ή με πολύ ζάχαρη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σας δει ένας γιατρός για να αποβάλει τα σοβαρότερα προβλήματα. Το σημαντικό πράγμα είναι να αποκτηθεί κάποια ενημερωμένη καθοδήγηση για το πώς να μεταχειριστεί τα συμπτώματά σας. Αυτό περιλαμβάνει γενικά, να αποκόψει για κάποιο χρονικό διάστημα τις ζάχαρες, συμπεριλαμβανομένων των “φυσικών” ζαχάρων, όπως τα φρούτα και τους χυμούς φρούτων, το μέλι και το οινόπνευμα. Εκτός από την ενθάρρυνση για να μείνετε μακρυά από τα παραπάνω, θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται ότι περιέχει τα αντιβιοτικά, όπως δυστυχώς πολλά και από τα κρέατα που τρώμε.

Το σίγουρο είναι ότι όταν υποχωρήσουν τα προβλήματα πρέπει ο παθών να επανέρχεται στην κανονική λήψη τροφών, προσέχοντας την υπερβολή στην κατανάλωση εκείνων των τροφών που είναι διαπιστωμένο πως το ενοχλούν. Π.χ. εγώ για κάποιους μήνες δεν έτρωγα έτοιμο ψωμί, αλλά το έφτιαχνα χωρίς μαγιά. Eπίσης, επειδή  τα φρούτα και οι βιταμίνες είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία του οργανιισμού μας και την καλή υγεία μας, θα έπρεπε όποιος έχει τέτοιο θέμα να συμβουλευτεί ένα γιατρό, ώστε να του δοθεί το συγκεκριμένο διαιτολόγιο διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσει, για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση. Τα συμπληρώματα καλό είναι να μην τα παίρνουμε χωρίς ένδειξη γιατρού, γιατί προσωπικά την “πάτησα”. Έτσι έμαθα πως καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε!

Σας παραθέτω την συνταγή για ψωμί χωρίς προζύμι:

    1/2 κιλό αλεύρι από καρύδα
    1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/2 κουταλάκι καθαρή stevia
    1 φλιτζάνι καφέ λάδι (κατά προτίμηση, καρύδας)
    1 κουτί σόδα

Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε για λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία ψησίματος φαγητού για 1,5 ώρα.

86 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλή παρουσίαση, πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

para poli kali parousiasi. pos antikathistoume tis vitamines apo ta frouta pou den trome?
Me simpliromata diatrofis fantazome...

Μυκητοκτόνος!! :) είπε...

Τo μήνυμα μου ύστερα από τη ...συνταγή ίσως να είναι λίγο άκυρο, αλλά διάβαζα το παραπάνω κείμενο και θα ήθελα να σας πω τι με προβληματίζει!.. Είμαι 24 ετών και υποφέρω εδώ και ένα χρόνο από την ανάπτυξη των συγκρκριμένων μυκητών. Ο γολγοθάς μου ξεκίνησε πέρσυ Δεκέμβρη από αντιβιώση που έπαιρνα για αρκετό διάστημα και έκτοτε ΔΕΝ έχω απαλαγεί καθόλου από αυτό το μαρτύριο. Κάνω εξετάσεις, έχω κάνει έέένα σωρό θεραπείες και όταν τις τελειώσω, μετά τη περίοδο μου, πάλι τα ίδια. Ούτε αντιβίωση παίρνω, ούτε αντισυλληπτικά, γίνεται πάντα χρήση προφυλακτικού με τον φίλο μου, ούτε ΑIDS ούτε τίποτα άλλο -Δόξα τω Θεώ!- δεν έχω πέρα αυτού του θέματος. Και τώρα τελευταία νιώθω πως έχουν ...αποθρασυνθεί καθώς νιώθω και τσούξιμο και φαγούρα που δεν είχα!
Σας παρακαλώ, έχετε κάτι να μου προτείνετε;
Έχω κουραστεί πάρα πολύ, έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά μάταια. Ξέχασα όμως να σας αναφέρω κάτι σημαντικό, έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με το γιαούρτι, δεν μπορώ να το φάω, αλλά παρ'όλα αυτά κάνω προσπάθειες καθώς επίσης έχω πάρει και κάποιες βιταμίνες.
Θα σας ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε
Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγες μέρες ανακάλυψα και εγώ τον δικό μου candida

Για να δούμε....

Ανώνυμος είπε...

γειά σας παιδια! έψαχνα πληροφοριες στο internet για candida albicus και βρήκα το blog αυτο. Υποψιάζομαι οτι πάσχω απο γενικευμένη candida σ΄θμφωνα με οσα διαβάσει και ήθελα να σε ρωτήσω τί εξετάσεις έκανες ώστε να σου διαγνωστεί? Διότι το ανέφερα στον παθολόγο και δεν ήξερε!
Εκτιμώ πολύ κάθε βοήθεια!! Ευχαριστώ!
Χριστίνα

Ανώνυμος είπε...

...σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει...

Ανώνυμος είπε...

γεια σας σημερα βρηκα το site και θελω τη βοηθεια σας.λεγομαι γιωργος δεν ξερω απο να αρχισω...φοβαμαι πως εχω και εγω αυτον τον μυκητα με ταλαιπορει 7 μηνες και δεν ξερω τι να κανω?μια εχω πονους στη κοιλια μια δοιαροιες μια δυσκοιλιοτητα μια φαγουρα στα ποδια και τορα ενα καψιμο νιωθω στη γλωσσα,με ποναει ο λαιμος,τα αυτια και αλλα.σας παρακαλω πειτε μου τη εξετασεις κανατε και το βρηκατε?διαβαζω πολλα αλλα ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ....εχω κανει το πρηγουμενο διαστημα καλιεργεια ουρων και κοπρανων ηταν καλα εκανα καλιεργεια αιματος για μυκητες ολα καλα αλλα εχω τα συμπτοματα...παρακαλω βοηθηστε με
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά ονομάζομαι αναστασία και είμαι 34 ετών. Απο την πρώτη στιγμή που αδιαθέτησα είχα πρόβλημα με τις ωοθήκες μου, όπως θα καταλάβατε είναι πολυκυστηκές, απο τα 15 χρόνια ο γυναικολόγος μου συνέστησε αντισυλληπτικά τα οποία τα έπαιρνα για περίπου 10 χρόνια και βεβαίως μου δημιούργησαν πρόβλημα παραπάνω κιλών. Αρκετά χρόνια προσπαθώ να βρώ λύση στο θέμα τον κιλών και πρόσφατα στα χέρια μου έπεσε το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ " με την βοήθεια αυτού του βιβλίου ανακάλυψα οτι "κουβαλάω" αυτόν τον μύκητα - ποιος ξέρει για πόσο καιρό, και μέχρι που έχει εξαπλωθεί - μίλησα με τον παθολόγο μου και δεν ήξερε κάτι και τώρα προσπαθώ να βρώ λύση με την ομοιοπαθητική θεραπεία . Τα ερώτημά μου είναι τα εξής : Υπάρχει κάποιος που έχει θεραπευτεί απο αυτό? η Υδροθεραπεία βοηθάει τελικα? Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να απαλαχθείς απο αυτό ? Τι εξετάσεις πρέπει να γινουν **έχω ακούσει τρελλά ποσα ** το συγκεκριμένο βιβλίο λέει αρκετά πράγματα σε σχέση με την διατροφή και πως να επαναφέρεις το σώμα σου στην αρχική του κατάσταση αλλά τιπότα επι της θεραπείας αν μπορείται βοηθήστε με !

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας!!!!Λοιπόν,αρκετα άτομα από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον έχουν παρουσιάσει πρόβλημα με την candida!'Oλοι τους αυτή τη στηγμή ακολουθούν μια συγκεκριμένη θεραπεία και συγκεκριμένη διατροφή.Επισκεύτηκαν ένα γιατρό στα Γιάννενα ο οποίος και τους έγραψε τι ακριβώς εξετάσεις να κάνουνε, καθώς και τους έδωσε τη θεραπέια.Σας γράφω το email μου σε περίπτωση που θέλετε παραπάνω πληροφορίες.efi_laina@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

παιδια χαιρετω και χρονια πολλα.εχω υπεραναπτυξη καντιντα (albicans και glabrata) οπως και η κοπελα μου εδω και πολυ καιρο (5 χρονια περιπου) και εχουμε ταλαιπωρηθει αφανταστα.τωρα τελευταια καλυτερεψαμε πολυ αλλα οχι πληρως ακομα.επειδη θελω να ειμαι λιγο συντομος θα σας πω τα εξης
1.οι γιατροι στην ελλαδα στην πλειοψηφια τους ειναι ασχετοι παντελως με το θεμα.
2.επειδη τα συμπτωματα ειναι πολλα ,ο καθενας θα κανει διαγνωση συμφωνα με την ειδικοτητα του.
ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι εχω γαστριτιδα και σπαστικη κολιτιδα.ο ουρολογος ουρολοιμωξηο ωριλας οισοφαγιτιδα και ουτω καθ εξης για πολλες ακομα ειδικοτητες..
3.τα περισσοτερα φαρμακα που μας εδωσαν αντεδεικνυνται για μυκητες.η κοπελα μου πρηστηκε ολοκληρη απο αντιβιωση κι εγω εκανα σπαστικη κολιτιδα απο φαρμακα για το στομαχι
εν συντομια¨
αντικαντιντα διατροφη.τσεκαρετε στο ιντερνετ,υπαρχουν πολλα αρθρα, αλλα το καλυτερο, βρειτε αυτα που θα σας λενε τι πρεπει να φατε αλλιως θ απογοητευτειτε απο το ποσα δεν πρεπει να τρωτε.μην κανετε υπερβολες παντως.
τσεκαρετε μηπως εχετε χαλασμενα δοντια.ισως δεν φαινονται εξωτερικα, οπως την πατησα κι εγω, παρα μονο αν τα χτυπησετε λιγο με ενα κουταλι πχ και αισθανθειτε πονο.
για οσους εχουν ασπρο η κιτρινο πηχτο επιχρισμα (σαλιο)το πιθανοτερο ειναι οτι εκδηλωσαν η θα εκδηλωσουν γαστριτιδα,η οισοφαγιτιδα ,σπαστικη κολιτιδα και αλλα πολλα.η λυση που μας βοηθησε για τα γαστρεντερικα προβληματα ηταν το κεφιρ.(αγνο φυσικο προιον που γαμ.. και δερνει σε σχεση με τις χημειες που μας πουλανε).βρηκα τον οριτζιναλ σπορο απο γνωστη μας ρωσοποντια και πινουμε καθημερινα.οσοι ενδιαφερονται στειλτε μου μειλ.υπαρχει και σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα αλλα δεν μπορειτε να το καλλιεργησετε μονοι σας οπως το αυθεντικο, αλλα και στα σουπερ μαρκετ απο γνωστη γαλακτοβιομηχανια αλλα λογω της εμπορευματοποιησης του προιοντος ειναι αδυνατισμενο και οχι σαν το φυσικο.κατι κανει παντως οπως και τα γιαουρτια με την πετσα.
για τα δερματικα προβληματα εξανθηματα ξηροδερμια κτλ που ειχε η κοπελα μου,αφου τις δωσανε του κοσμου τις μαλ ..ιες απο χημικα,αλοιφες και αλλα ,εξαφανιστηκαν τα παντα με αλοιφη tea tree που πωλειται στα φαρμακεια.φυσικο προιον με κοστος γυρω στα 5 με 6 ευρω αν θυμαμαι καλα και χωρις συνταγη γιατρου.
αλατονερο πλυσεις στο στομα για να επανελθει το ph και να φυγουν οι αφθες, οπως και τσιχλες με φυσικη μαστιχα χωρις ζαχαρη η ακομα καλυτερα φυσικη μαστιχα χιου.πινετε νερα πολλα για να καθαριζει ολο το γαστρενερικο.
μερικα ακομα:χυμος λεμονι και γκρειπφρουτ, κομπουχα , λαδι καρυδας.
προσοχη στον ηλιο το καλοκαιρι και στην υγρασια γιατι φερνει πονοκεφαλους και ατονιες σε οποιους εχουν πιο εντονο προβλημα.
ελπιζω να βοηθησα λιγο αν και τα γραψα πολυ περιληπτικα λογω χρονου.
θα προσπαθησω α επανελθω με αναλυτικοτερο ποστ.καλη υγεια για την νεα χρονια

Ανώνυμος είπε...

παιδια χαιρετω και χρονια πολλα.εχω υπεραναπτυξη καντιντα (albicans και glabrata) οπως και η κοπελα μου εδω και πολυ καιρο (5 χρονια περιπου) και εχουμε ταλαιπωρηθει αφανταστα.τωρα τελευταια καλυτερεψαμε πολυ αλλα οχι πληρως ακομα.επειδη θελω να ειμαι λιγο συντομος θα σας πω τα εξης
1.οι γιατροι στην ελλαδα στην πλειοψηφια τους ειναι ασχετοι παντελως με το θεμα.
2.επειδη τα συμπτωματα ειναι πολλα ,ο καθενας θα κανει διαγνωση συμφωνα με την ειδικοτητα του.
ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι εχω γαστριτιδα και σπαστικη κολιτιδα.ο ουρολογος ουρολοιμωξηο ωριλας οισοφαγιτιδα και ουτω καθ εξης για πολλες ακομα ειδικοτητες..
3.τα περισσοτερα φαρμακα που μας εδωσαν αντεδεικνυνται για μυκητες.η κοπελα μου πρηστηκε ολοκληρη απο αντιβιωση κι εγω εκανα σπαστικη κολιτιδα απο φαρμακα για το στομαχι
εν συντομια¨
αντικαντιντα διατροφη.τσεκαρετε στο ιντερνετ,υπαρχουν πολλα αρθρα, αλλα το καλυτερο, βρειτε αυτα που θα σας λενε τι πρεπει να φατε αλλιως θ απογοητευτειτε απο το ποσα δεν πρεπει να τρωτε.μην κανετε υπερβολες παντως.
τσεκαρετε μηπως εχετε χαλασμενα δοντια.ισως δεν φαινονται εξωτερικα, οπως την πατησα κι εγω, παρα μονο αν τα χτυπησετε λιγο με ενα κουταλι πχ και αισθανθειτε πονο.
για οσους εχουν ασπρο η κιτρινο πηχτο επιχρισμα (σαλιο)το πιθανοτερο ειναι οτι εκδηλωσαν η θα εκδηλωσουν γαστριτιδα,η οισοφαγιτιδα ,σπαστικη κολιτιδα και αλλα πολλα.η λυση που μας βοηθησε για τα γαστρεντερικα προβληματα ηταν το κεφιρ.(αγνο φυσικο προιον που γαμ.. και δερνει σε σχεση με τις χημειες που μας πουλανε).βρηκα τον οριτζιναλ σπορο απο γνωστη μας ρωσοποντια και πινουμε καθημερινα.οσοι ενδιαφερονται στειλτε μου μειλ.υπαρχει και στα σουπερ μαρκετ απο γνωστη γαλακτοβιομηχανια αλλα λογω της εμπορευματοποιησης του προιοντος ειναι αδυνατισμενο και οχι σαν το φυσικο.κατι κανει παντως οπως και τα γιαουρτια με την πετσα.
για τα δερματικα προβληματα εξανθηματα ξηροδερμια κτλ που ειχε η κοπελα μου,αφου τις δωσανε του κοσμου τις μαλ ..ιες απο χημικα,αλοιφες και αλλα ,εξαφανιστηκαν τα παντα με αλοιφη tea tree που πωλειται στα φαρμακεια.φυσικο προιον με κοστος γυρω στα 5 με 6 ευρω αν θυμαμαι καλα και χωρις συνταγη γιατρου.
αλατονερο πλυσεις στο στομα για να επανελθει το ph και να φυγουν οι αφθες, οπως και τσιχλες με φυσικη μαστιχα χωρις ζαχαρη η ακομα καλυτερα φυσικη μαστιχα χιου.πινετε νερα πολλα για να καθαριζει ολο το γαστρενερικο.
μερικα ακομα:χυμος λεμονι και γκρειπφρουτ,λαδι καρυδας,κομπουχα
προσοχη στον ηλιο το καλοκαιρι και στην υγρασια γιατι φερνει πονοκεφαλους και ατονιες σε οποιους εχουν πιο εντονο προβλημα.
ελπιζω να βοηθησα λιγο αν και τα γραψα πολυ περιληπτικα λογω χρονου.
θα προσπαθησω α επανελθω με αναλυτικοτερο ποστ.καλη υγεια για την νεα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

παιδια χαιρετω και χρονια πολλα.εχω υπεραναπτυξη καντιντα (albicans και glabrata) οπως και η κοπελα μου εδω και πολυ καιρο (5 χρονια περιπου) και εχουμε ταλαιπωρηθει αφανταστα.τωρα τελευταια καλυτερεψαμε πολυ αλλα οχι πληρως ακομα.επειδη θελω να ειμαι λιγο συντομος θα σας πω τα εξης
1.οι γιατροι στην ελλαδα στην πλειοψηφια τους ειναι ασχετοι παντελως με το θεμα.
2.επειδη τα συμπτωματα ειναι πολλα ,ο καθενας θα κανει διαγνωση συμφωνα με την ειδικοτητα του.
ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι εχω γαστριτιδα και σπαστικη κολιτιδα.ο ουρολογος ουρολοιμωξηο ωριλας οισοφαγιτιδα και ουτω καθ εξης για πολλες ακομα ειδικοτητες..
3.τα περισσοτερα φαρμακα που μας εδωσαν αντεδεικνυνται για μυκητες.η κοπελα μου πρηστηκε ολοκληρη απο αντιβιωση κι εγω εκανα σπαστικη κολιτιδα απο φαρμακα για το στομαχι
εν συντομια¨
αντικαντιντα διατροφη.τσεκαρετε στο ιντερνετ,υπαρχουν πολλα αρθρα, αλλα το καλυτερο, βρειτε αυτα που θα σας λενε τι πρεπει να φατε αλλιως θ απογοητευτειτε απο το ποσα δεν πρεπει να τρωτε.μην κανετε υπερβολες παντως.
τσεκαρετε μηπως εχετε χαλασμενα δοντια.ισως δεν φαινονται εξωτερικα, οπως την πατησα κι εγω, παρα μονο αν τα χτυπησετε λιγο με ενα κουταλι πχ και αισθανθειτε πονο.
για οσους εχουν ασπρο η κιτρινο πηχτο επιχρισμα (σαλιο)το πιθανοτερο ειναι οτι εκδηλωσαν η θα εκδηλωσουν γαστριτιδα,η οισοφαγιτιδα ,σπαστικη κολιτιδα και αλλα πολλα.η λυση που μας βοηθησε για τα γαστρεντερικα προβληματα ηταν το κεφιρ.(αγνο φυσικο προιον που γαμ.. και δερνει σε σχεση με τις χημειες που μας πουλανε).βρηκα τον οριτζιναλ σπορο απο γνωστη μας ρωσοποντια και πινουμε καθημερινα.οσοι ενδιαφερονται στειλτε μου μειλ.υπαρχει και στα σουπερ μαρκετ απο γνωστη γαλακτοβιομηχανια αλλα λογω της εμπορευματοποιησης του προιοντος ειναι αδυνατισμενο και οχι σαν το φυσικο.κατι κανει παντως οπως και τα γιαουρτια με την πετσα.
για τα δερματικα προβληματα εξανθηματα ξηροδερμια κτλ που ειχε η κοπελα μου,αφου τις δωσανε του κοσμου τις μαλ ..ιες απο χημικα,αλοιφες και αλλα ,εξαφανιστηκαν τα παντα με αλοιφη tea tree που πωλειται στα φαρμακεια.φυσικο προιον με κοστος γυρω στα 5 με 6 ευρω αν θυμαμαι καλα και χωρις συνταγη γιατρου.
αλατονερο πλυσεις στο στομα για να επανελθει το ph και να φυγουν οι αφθες, οπως και τσιχλες με φυσικη μαστιχα χωρις ζαχαρη η ακομα καλυτερα φυσικη μαστιχα χιου.πινετε νερα πολλα για να καθαριζει ολο το γαστρενερικο.
μερικα ακομα:χυμος λεμονι και γκρειπφρουτ,λαδι καρυδας,κομπουχα
προσοχη στον ηλιο το καλοκαιρι και στην υγρασια γιατι φερνει πονοκεφαλους και ατονιες σε οποιους εχουν πιο εντονο προβλημα.
ελπιζω να βοηθησα λιγο αν και τα γραψα πολυ περιληπτικα λογω χρονου.
θα προσπαθησω α επανελθω με αναλυτικοτερο ποστ.καλη υγεια για την νεα χρονια .οσοι θελετε παραπανω πληροφοριες στειλτε μειλ alexrs@windowslive.com
tip.επειδη πολλοι γιατροι το παιζουν ξερολες παρτε μερικα link

Ανώνυμος είπε...

Παιδια γεια σας σχετικα με την καντιντα
πατηστε simoncini cancer therapy sto google διαβαστε για την σοδα,
προβιοτικά ultra levuer(λεβουρ) συνταγογραφουμενα
το βραδυ πριν τον υπνο και το πρωι πριν το πρωινο
κεφιρ οποιοςαντεχει αλλιως αγοραστε προβιοτικο συμπηρωμα διατροφης δυνατο VSL#3,αν πινετε γαλα μονο κατσικισιο -εχει καπρυλικο οξυ-αντιμυκητιασικο- και καντε το με κεφιρ και προσθεστε μια καψουλα levour και μια καψουλα προβιοτικων η σκονη αφηστε το 4-5 ωρες μετα φατε το η πιείτε το.Το σκευασμα και για κολπιτιδες και δερματικα οπως και το tea tree που λεει ο αλεξης
ενζυμα-creon -συνταγογραφουμενα 1 ωρα απο τα προβιοτικα
και ενεργο ανθρακα.
Μετα την αντιβιωση 3 μηνες υποχρεωτικα προβιοτικα....Τα υπολοιπα τα λεει ο αλεξης υπαρχουν και αλλα--οποιος θελει για παραπανω chris_pan71@yahoo.gr και αν καποιος εχει κομπουχα ας μας δωσει και εμας

Ανώνυμος είπε...

κανει δουλεια και η μαστιχα χιου πωλειται και σε καψουλα .Αν καποιος ξερει καποιο γιατρο που να ξερει και να θελει να βοηθα ας το γραψει κακο δεν κανει

Ανώνυμος είπε...

Geia sas.
Ipofero apo candida polla xronia...ginaikologika,entero,dermatika,koposi,ipnilies ktl ..tora teleytaia moy ti diegnose enas enallaktikos kai ekana eksetaseis simbatikes kai to vrikan gia sigoyra.Ontos,oi klassikoi giatroi den eixan idea ..telika meta apo epimoni moy ekana ginaikologikes eksetaseis kai vrethikan mikroorganismoi(kolpitida) .meta o ginaikologos ksanaebale ena test kolpikoy igroy gia na vrethoyn ti akrivos einai oi mikroorganismoi kai vrethike candida(meta apo epimoni diki moy na eksetastei ayto ston mikrobiologo). Tes pa..polla kanoyn alla kai para polla kanoyn.

Mia diaita poy na mi se kanei na limoktoneis den exo vrei.Mipos gnorizei kapoios?

Rizi,makaronia,psomi xoris gloyteni,dimitriaka gia proino? ola ayta apagoreyontai i epitrepontai?
Exo berdeytei teleios..

Filika

Georgia

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ 17,5 ΧΡΟΝΩΝ. ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΚΑΙ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΔΙΟΚΛΠΙΤΙΔΑ. ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ 14 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΦΟΡΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟ. ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΗΓΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ... ΗΡΕΜΗΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ... ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ... ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΣΟΥΞΙΜΟ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ ΠΑΠ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ CANDIDA? ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ (ΑΝΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

geia sas!!eimai 24 xronwn kai talaiporoumai edw kai 4 mines me kantintiasi!!!de kserw pragmatika apo pou n arxisw!!!ksekinise me mia apli kystitida opou o giatros mou xorigise mia polu dunati antiviwsi( pou profanws de eprepe ) h opoia ksekinise olo to kako!!!i fusiologiki xlwrida diataraxthike me apotelesma na pathw kolpitida!!!meta ksana ouroloimwksi, ksana kolpitida kok ( na mi sas kourazw )!!!to ti antiviwsi katapia de to suzitw...kai ginomoun fusika xeirotera!!!epatha kai stomatitida kai enterikes diataraxes, adunamies, apousia sugkentrwsis sto diavasma kai mnimis, k psuxikes diakymanseis.loipon gia na min sas kourazw allo...edw kai 2 evdomades akolouthw mia therapeia opou ta sumptwmata exoun sxedon fugei kai apo tis prwtes kiolas 3 meres!!!!
1. pairnw proviotika pou legontai udo's choise adults blend.
2. pinw stagones apo ekxulisma pou vgainei apo ta koukoutsia tou grapefruit,legetai citroplus.
3. ekopsa gluka, pswmi kai ta polla zumarika!!!

skopos einai na dunamwsoume to swma kai na apofeugoume trofima pou dunamwnoun ton candida!!!auti i therapeia krata 3 mines!!!opoios thelei parapanw plirofories gia dosologies ktl as mou steilei ena email : elektrabrain@hotmail.fr

elpizw na voithisa kapws!!!kali dunami se olous!!!

thelw telos na kanw mia erwtisi!!!!prepei na kopsw kai ta frouta kai to meli????????
diavasa kati sxetiko parapanw!!isxuei???

Ανώνυμος είπε...

αλεξης.συνεχεια απο το προηγουμενο ποστ
οταν αρχισει η θεραπεια ειτε με προβιοτικα ειτε με μυκητοκτονα η χυμο γκρειπφρουτ,η με καθε τι τελος παντων που σκοτωνει τον μυκητα , για δυο τρεις μερες θα παρατηρησετε μια εξαρση των συμπτωματων π.χ. ξηρος λαιμος και στομα, δυσκολια στην καταποση, συναχι,φαγουρα συμπτωματα που μοιαζουν με γριπη η κοινο κρυολογημα,ισως ακομα λιγο ταχυπαλμια,ανυσηχια,εντονη εκκριση λευκης η κιτρινωπης βλεννας και πολλα ακομα που ποικιλουν απο ατομο σε ατομο και αναλογα με τον βαθμο και τον τροπο που ο καθενας εχει νοσησει απο τον μυκητα.ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ειναι φυσιολογικη αντιδραση του οργανισμου και σημαινει οτι τα πραγματα πανε καλα.ονομαζεται αντιδραση hexheimer.αφου ηρεμησει ο οργανισμος μετα απο δυο τρεις μερες , θα δειτε οτι δεν θα εχετε τοσο ενοχλητικα συμπτωματα οπως πριν και θα αισθανεσθε πολυ καλυτερα.μετα θελει συνεχεια αντικαντιντα διατροφη και προβιοτικα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο μεχρι να εξαλειφθει πλερως το προβλημα

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς,και εγώ πάσχω (και πάλι) από καντιντίαση αφού έχω πολλά από τα συμπτώματά της. Ένας ολιστικός γιατρός πριν από πολλά χρόνια μου την είχε διαγνώσει και είχα ακολουθήσει μια θεραπεία με φυτικά σκευάσματα που είχε αποτέλεσμα. Όμως επειδή δεν μου είχε κάνει ούτε νύξη για διατροφή που πιστεύω ότι είναι το Α και το Ω σκέφτομαι να ακολουθήσω άλλη οδό, της ομοιοπαθητικής ίσως. Στο μεταξύ ψάχνοντας σε διάφορα sites βρήκα ότι οι επιτρεπόμενες τροφές είναι λίγες έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος εύκολα να ακολουθήσει δια βίου όπως προτείνουν ένα διαιτολόγιο τόσο σκληροπυρηνικό. Κάτι που νομίζω ότι με βοηθάει είναι το εμπλουτισμένο με όζον νερό.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πω ότι άρχισα να παίρνω και σταγόνες εκχυλίσματος κουκουτσιών γκρέιπφρουτ που λέγεται ότι βοηθάει πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και απο μενα , προσφατα ανακαλυψα οτι πασχω και εγω απο ολα τα συμπτωματα της candida . Απο το 2004 τουλαχιστον 3 φορες το χρονο γεμιζω μυκητες στο δερμα και στο προσωπο παιρνω αντιβιωση φευγουν και μετα ξαναεμφανιζονται . Τη τελευταια φορα εβγαλα τον ιουνιο και ηταν πιο ανθεκτικοι με αποτελεσμα να εξασθενισουν το Νοεμβρη εκτος του οτι ψυχολογικα ημουν χαλια , φανταστειτε το προσωπο μου γεματο ασπρες κηλιδες ... και φοβερη φαγουρα στο προσωπο , στο κεφαλι , στο σωμα . Τωρα παλι καμια βδομαδα αισθανομαι τα συμπτωματα της φαγουρας και των επιδερμικων μηκητων ( γιατι τα υπολοιπα φουσκωματα, κακη πεψη , προβλημα εντερου, κτλπ υπαρχουν συνεχεια ). Εχω αγανακτησει πια με αυτο σε δερματολογους που παω κανεις ποτε δε μου ειπε να κανω εξετασεις για μυκητες μονο για ANA ( ανοσοποιητικο , που ειναι χαμηλο ) και για Aids ( αρνητικο) . Ποιος ειναι ο γιατρος που θα μπορουσε να διαγνωσει τη candida , και τι test υπαρχουν.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας λεγομαι γιωργος.εχω καντιντα εδω και 1 χρονο.μετα απο πολλες εξετασεισ που δεν εδειχναν τιποτα πηγα σε ενα ιλιστικο γιατρο στην αθηνα.εκει με διεγνωσε καντιντα και πολεεσ τοξινες στο σωμα μου.μου εδωσε τα εξης΄. 1)rizol apsilon σταγονες 2)hmf intesive προβιοτικα 3)well man βιταμινες 4)pure orac omega αντιωξιδοτικο 5)zeolite hp αποτοξινωση.εχω ξεκινησει εδω 50 μερες οταν τα ξεκινησα ειχα μεγαλη βελτιωση καθαρισε το μυαλο μου,εφυγε η ανησηχια που ειχα ,σταματησαν οιο πονοι στη κοιλια αρχισα να πηγαινω κανονικα τουαλετα και αλλα πολλα.το μονο που βελτιωθηκε λιγο ειναι μια ασπριλα που εχω στη γλωσσα.εδω και 10 μερες εχω παρατηρηση τα εξης εβγαλα αιμοροιδες,επανηλθε αυτη η θολουρα στο μυαλο,με ποναει ο λαιμοσ και το αριστερο αυτι νιωθω βουλωμενη τη μυτη μου,εχω φαγουρα στο σωμα και στο κεφαλι(ειδικα για 2 μερες) επισης αρκετα φουσκωματα.εχω πανικοβληθει λιγο γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι ολο αυτο απο αντιδρασει του οργανισμου η αν δεν εχει καποιο αποτελεσμα η θεραπεια.παρακαλω αν γνωριζει κανεισ κατι ασ γραψει εδω η να εποικινωνησει μαζι μου στο email dellealpinet@yahoo.gr ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ειμαι ο γιωργος παλι επανερχομαι για να σας πω ενα site που με βοηθησε πολυ ειναι thecandidadiet.com

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ..ΠΗΓΑ ΣΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΜΟΥΝΑ ΧΑΛΙΑ..ΤΩΡΑ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΦΑΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΖΑΧΑΡΗ,ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ..ΠΙΝΩ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ 3-6 ΜΗΝΕΣ..ΦΡΟΥΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΡΩΩ...ΤΟ ΚΑΝΩ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

Παιδια γεια σας.Δεν μπορω να φανταστω οτι τοσα χρονια μπορει να υποφερω απο ενα μυκητα, που εκφραζεται με τοσους διαφορετικους τροπους. Εχω ολα τα συμπτωματα του ευερεθιστου εντερου εδω και τοσα χρονια.Κανω ολες τις συμβατικες εξετασεις και ειναι καλες.Ομως ο γιατρος ουτε μια λεξη γι αυτον τον μυκητα.Ταυτοχρανα εχω κατα περιοδους κνησμο στο δερμα, μεγαλη νευρικοτητα,αγχος κ.λ.π.
Παρακαλω οσους μενουν Αθηνα, να μου υποδειξουν εναν γιατρο για να γραψει τις αναλογες εξετασεις και το ιατρικο κεντρο, που ηταν αξιοπιστο για τ αποτελεσματα.
Επισης παρακαλω για εναν ομοιπαθητικο.efydimi@gmail.com
Matriga,παρακαλω ειδικα εσενα, γιατι εξ αιτιας του αρθρου σου ,καταλαβα τι μου συμβαινει. Ευχαριστω ολους
Εφη

Ανώνυμος είπε...

ego tha sas sinistousa stin diatrofi sas poia ekordo kai kremudi ksero!!! apofigi se kathe morfi ksidia episis. Ennoeitai makria apo mpuritses kai otidipote exei kanei ki me zimosi. polla alla site anaferoun oti oute to kefir kanei kalo ......O kathenas oti pragmatika paratirisi oti einai poli kalo gia ekeinon. oso gia to giaourti diavasa kai diapistosa theamatika apotelesmata (logo tis mikitiasis sto stoma) to exei giaourti gidas ;i provato anti autou tis ageladas. Oso gia ta laxanika otidipote me prasina fila se opia morfi. ego kirios axnista me ligo ladaki analoga tis epoxes...(laxano, laxanakia vriksellon, vlita, tsouknides, mprokola, kounoupidia, aggourakia)...frouta prasino milo, frouta tou dasous, axladi gia ton proto mina apotoksinosis kai meta siga siga prosthetoume kai alla, ftanei na min einai se megales posotites. kali epitixia se olous paidia.

Ανώνυμος είπε...

τι είναι το κεφιρ

Ανώνυμος είπε...

kalhspera sas..8 8ela n kanw mia erwthsh ..ti giarto 8 prp n episkeutw g n dw an exw candida k t e3etaseis prp n kanw?sas euxaristw

Ανώνυμος είπε...

παιδιά σας παρακαλώ αν θα μπορούσε κάποιος να μου πει ακριβώς τί εξετάσεις θα πρέπει να κάνω για να δω αν έχω candida?Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

εχετε ψαξει καθολου για βιοσυντονισμο? εγω ετσι ανακαλυψα οτι εχω καντιτα, εχω κανει μια θαραπεια με το μηχανημα βιοσυντονισμου και ηδη νοιωθω πολυ καλυτερα. θα χρειαστει ακομα μια συνεδρεια και τελος.

Ανώνυμος είπε...

Ολα ωραια αυτα που λετε, εξαιρετικη η παρουσιαση, ομως κανεις δεν εθιξε τα δυο πιο σημαντικα θεματα της καθαριοτητας αλλα και του τριχωτου του εφηβαιου, τη φυσικη ασπιδα δηλαδη που δυστυχως λειπει απο τις περισσοτερες γυναικες σημερα.
Βασικη προυποθεση για τις γυναικες ειναι να καταργησουν το χαρτι υγειας και να μαθουν να πλενονται πολυ καλα με νερο μετα την αφοδευση. Χωρις σαπουνια. Μονο με νερο και με τα δακτυλα. Τα κοπρανα ειναι πληρως υδατοδιαλυτα και καποια στιγμη η περιοχη τριζει απο καθαριοτητα. Ετσι δε μενει τιποτα παθογονο για να μεταφερθει μεσω του εσωρουχου απο το πρωκτο στο κολπο.
Οσο για το θεμα του τριχωτου μερους του κολπου πρεπει να καταλαβουν οι γυναικες του σημερα οτι με το να το ξυριζουν ουσιαστικα αφαιρουν τη προστατευτικη ασπιδα που η φυση με τοση σοφια τους εδωσε.
Αυτα τα δυο τοσο απλα πραγματα αφορουν ολες τις γυναικες αλλα κυριως εκεινες που δε μπορουν να απαλλαγουν απο τις μυκητιασεις και οχι μονο αλλα εχουν το φαινομενο του υποτροπιασμου χωρις να καταλαβαινουν γιατι.
Αν τα τηρησετε θα με θυμηθειτε...

Ανώνυμος είπε...

Το αμκαλυτερο αντιμυκητιασικο κ γενικότερα αντιβακτηριδιακο είναι το σκόρδο! Σκόρδο κ πάλι σκόρδο παιδιά!! ταλαιπωρουμαι με επαναλαμβανόμενες κολπικες μυκητιασεις απο πολύ μικρή.δεν είχα καν σεξουαλικη επαφή όταν προτοεμφανιστηκε το προβλημα. Το άγχος Σιγουρα κ το κληρονομικό ίσως (το παθαινε κ η μητέρα μου).. Ο άντρας μου πασχει Απο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 , σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω ευαισθησίας. Κάποια στιγμή αφού πλέον έχω δοκιμάσει πολλά Φαρμακα Απο γυναικολογους,χάπια, κρεμες,εξαμηνες θεραπείες κ πλέον αυτοαποκαλουμουν «παρασιτο» με συμβουλεψε ένας γυν/γο να ακολουθήσω για κάποιο διάστημα διατροφολογιο διαβητικου και μου απαγορεψε ειδικά ότι έχει να κάνει με μαγιά κ ζάχαρη (στον συγκεκριμένο πλήρωσα 300€). Η αλήθεια είναι πως για λίγους μήνες ανακουφιστηκα Απο το προβλημα μου.κάποια στιγμή για μια ακόμη φορά επανήλθαν οι μυκητες( προφανώς επειδή αλλαξα διατροφικές συνήθειες) αλλά και ουρολοιμωξη μαζί, μετά Απο μπάνιο σε θάλασσα.ταλαιπωρηθηκα ένα ολόκληρο καλοκαίρι αντιβιωση μέχρι 4της γενιάς,αντιμυκητιασικα κ φυσικά ultralevir δυο φορές την ημέρα . Με κουρασαν τόσο πολύ που άρχισα να ψάχνω λύση στα βότανα τα οποία είχα ήδη εμπιστευτεί παλιότερα χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα ( πάντα μου εύρισκαν στις εξετάσεις λίγους μυκητες κ φυσικά ακολουθούσε θεραπεία). Θυμήθηκα πως ένας θείος (το μισό μου σόι προσέχει πολύ την υγεια του ειδικά με φυσικούς τρόπους) μου είχε πει πως αυτό που σκοτώνει όλα τα μικρόβια είναι το σκόρδο .δυο βραδιά εφαγα Απο ένα κεφάλι σκόρδο(λίγο επικίνδυνο αλλά αποτελεσματικό) κ μετά για περίπου 15 ημέρες τζατζίκι, κ το θέμα εληξε για την ουρολοιμωξη.οι μθκητες εξαφανίστηκαν για μήνες!! Όταν επανήλθαν δεν μπήκα στη διαδικασία αυτή πήρα Απο το φαρμακείο ένα κολπικο υποθετο 1ημερας κ παράλληλα κάτι χάπια 20 ημερών φυτικά που δεν κολλας μυκητες για 2μηνες.έπαιρνα με δική μου πρωτοβουλία 2 πέντε μέρες κ μετά 1/ημέρα.Το πρόβλημα λύθηκε μέχρι που έμεινα έγκυος κ πλέον έχω πάλι μυκητιασεις. Μου πρότειναν να κάνω εξετάσεις αλλά δεν χρειάζεται νομίζω, διότι κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί οριστικά Απο αυτό αν δεν προσέξει τη διατροφή του.

Μεσογειακή διατροφή για να γίνω πιο συγκεκριμένη διατροφή διαβητικου χωρίς καθόλου ψωμι(οτιδήποτε έχει να κάνει με μαγιά μπυρα λπ.) και ειδικά ζάχαρη. Το μέλι είναι κι αυτό αντιβακτηριδιακο.άφθονο σκόρδο.πρέπει να γίνει η νέα μόδα στις μέρες μας κ φυσικά μια καλή αγωγή Απο καλό γιατρό. Απαραιτήτως όμως πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, κάτι το οποίο σχεδόν κανένας γιατρός δεν αναφέρει.

Το θέμα θέλει υπομονή κ ψυχραιμία.εγώ αγχωνομαι πολύ κ φιυντωνει ο Candida albicans.κάποτε έτυχε μέσα σε 10 λεπτά Απο το πολύ άγχος να έχω τροοοομερη ενόχληση μετά Απο δυο μέρες μου πέρασε χωρίς καμία προσπάθεια απλά συνέχεια πλενομουν με χλιαρό νερό ( δεν θέλει ζέστη) .

Χωρίς άγχος βέβαια είναι πολύ λίγοι αυτοί που μπορούν να ζήσουν ειδικά στις μέρες μας, ας κάνουμε τουλάχιστον σωστή διατροφή να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής γιατί να αισθάνεσαι και παρασιτο δεν είναι ότι καλύτερο ( δεν είχα μόνο κολπικα αλλά κατα καιρούς είχα εμφανίσει στις αμασχαλες Στην εφηβεία κ στο κεφάλι μεγαλύτερη).


Όσο για το ξυρισμα που λέει η φιλη μας συμφωνώ αλλά βρε κοπελια δεν γίνεται να κυκλοφορούμε σαν δάσος. Μέχρι κ οι άντρες άλλοι κουρενονται κ άλλοι ξυριζονται.


Νάναι καλά ο γιατρός που μου άνοιξε τα ματιά.έβαλε γερά το χεριι στην τσεπη μου αλλά σωθηκα.δοκιμάστε όσα σας προτείνω σε συνδυασμό με καλή αγωγή αλλά επαναλαμβανόμενα οι διατροφικές συνήθειες γιατί αν τρώτε ότι βρίσκετε μπροστά σας δυστυχώς θα επανέλθει ο Candida.

Ανώνυμος είπε...

SOS BOΗΘΕΙΑ. Εχω απο περυσι φοβερο προβλημα που διαπιστωσα οτι οφειλετε στη καντιντα που ειχα κολπικα το ειχα αφησει γιατι αμελησαν οι γιατροι απο περυσι λοιπον εχω φοβερη πιεση κεφαλαλγιες μιρμιγκιζει το κεφαλι μου,εξανθηματα στο σωμα φαγουρα δυσπνια κ ειμαι χαλια αλλα το κακο?σε οσους γιατρους κ αν πηγα με ειπαν ψυχοπαθη οτι η καντιντα περιοριζεται μονο στο κολπο κ δε φερνει αλλα συμπτωματα.Πως εξηγειτε το οτι οταν κανω θεραπεια με αντιμικιτιασικα εξαφανιζονται τελιως τα συμπτωματα αλλα οταν επανερχεται το μικροβιο παλι τα ιδια ειμαι πολυ χαλια εχω κινδυνεψει πολλες φορες απο πιεση εχει φτασει 20 βοηθεια τι εξετασεις να κανω ακριβως κ που ο μικροβιολογος που πηγα ηταν ανενδοτος μεβγαλε καταφαντασιαν ασθενη σας παρακαλω προτεινετε μου ενα κεντρο ειδικευμενο κ ενα γιατρο κορυφη στη καντιντα εχω τρελαθει κ εξαντληθει οικονομικα να πηγενω σε γιατρους κ να με διωχνουν να λενε η καντιντα δε περνα στο αιμα δε περνα στο εντερο δε φερνει πονοκεφαλο κτλ.
Ελενα σοσ απαντηστε αμεσως ειμαι πολυ χαλια

Ανώνυμος είπε...

Ξαναγραφω για να σας παρακαλεσω να μου πειτε ενα εξειδικευμενο κεντρο στη μυκιτολογια για εξετασεις αιματος μυλκητολογικες γιατι εχω μπλεξει με ασχετους γιατρους που δεν εχουν γνωση πανω στη καντιντιαση δεν αντεχω αλλο τρελαθηκα
Ελενα

ecocorfu είπε...

Παιδιά, μην ακούτε τίποτα. διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο:

http://ecocorfu.gr/fetacheesecurescandidawithoneapplyonly/
(αντιγράψτε & επικολήστε το παραπάνω λινκ)
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΚΑΝΤΙΔΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Η κολπική καντιδίαση θεραπεύεται με ΜΙΑ και μόνο πλύση με ορό τυριού φέτας. (η και με σαλαμούρα)
Τόσο απλό και όμως τόσο αληθινό. Σε «πείσμα» της συμβατικής ιατρικής που θέλει να την
θεραπεύει με αντιβιοτικά. Με εφαρμογή αντιβιοτικής κρέμας (η πιο γνωστή η Canesteen)
χρειάζονται 21 ημέρες για πλήρη αποτελέσματα διότι ο χρόνος εκκόλαψης του τελευταίου ωού, είναι 21 μέρες.
Αρκεί όμως, μια πλύση με ορό φέτας για να εξαφανιστούν πλήρως και τα ωά!
... Διαβάστε περισσότερα:
http://ecocorfu.gr/fetacheesecurescandidawithoneapplyonly/
Εύχομαι υγεια και χαρά σε όλες/όλους.
Δημήτρης Φαναριώτης
( Είναι 49 ετών. Έχει σπουδάσει Food science, δηλαδή επιστήμη των τροφών και food technology,
δηλαδή τεχνολογία τροφών (και όχι «τροφίμων» που διδάσκεται στην χώρα μας) στην Ελβετία
και εξειδικεύτηκε στα βιολογικά προϊόντα, την θεραπευτική βοτανολογία, την θεραπευτική
μελισσοκομεία και τις φυσικές θεραπείες. Για τυχόν διευκρινήσεις: (0030-6938712638) & fanariotis@oikologika.com
facebook: EcoCorfu fanariotis

Ανώνυμος είπε...

Απο: Foivos
Χαιρετω κι εγω με τη σειρα μου.
Πασχω απο καντιντιαση τα τελευταια δυο χρονια και ειμαι 22 χρονων.Συμπτωματα:ευκολη κοπωση,ληθαργικοτητα,ομιχλη στο μυαλο,αρθριτιδα,μυικη αδυναμια,ουρολοιμωξη-προστατιτιδα,φαγουρες,πιτυριδα στο κεφαλι,αγχος και καταθλιψη (και σιγουρα ξεχναω μερικα ακομα).

Τους τελευταιους δυο μηνες ακολουθω αντι-καντιντα διατροφη και μπορω να πω οτι και μονο με αυτο εχω δει μεγαλη διαφορα.Εκτος οποιαδηποτε μορφη σακχαρου,το αμυλο και ο,τι περιεχει υδατανθρακα,το τσαι και ο καφες.Εντος ολα τα λαχανικα, ψαρι και κρεας.Κοινως κανω μια πρωτεινικη διατροφη παραλληλα με πολλες φυτικες ινες.Οι περισσοτερες πληροφοριες συγκλινουν στους 6-12 μηνες ως διαρκεια διατροφης οποτε θα συνεχισω οσο παει.

Τα παραπανω συμπληρωματα πολλα απο τα οποια εχω δοκιμασει βοηθουν τουλαχιστον στην αρχη αλλα επειτα τα συμπτωματα επιστρεφουν.Κι αυτο γιατι οσο πολεμαμε τους μυκητες τοσο αυτοι προσπαθουν να δυναμωσουν και προσχωρουν πιο βαθια σε πιο δυνατα κυτταρα οπου ειναι αδυνατο απο ενα σημειο και μετα να φτασουν τα αντιμυκητισιακα.Γι αυτον ακριβως τον λογο τα συμπτωματα ερχονται και φευγουν και η πληρης ιαση δεν ερχεται ποτε.

Προτεινω να δοκιμασετε την καταναλωση ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ διαλυμένη σε νερο.Την δοκιμασα παιρνοντας 2+2 κουταλακια του γλυκου τη μερα και μεσα σε μια βδομαδα εγινα εντελως καλα.Η διαφορα της ειναι οτι δεν επιτιθεται απευθειας στον μυκητα αλλα αλκαλοποιει το σωμα μας κανοντας τους μυκητες να μην μπορουν να επιβιωσουν σε ενα αλκαλικο περιβαλλον.Δυστυχως η πληρης ιαση μου κρατησε μια βδοαμαδα και μετα επανηλθαν καποια απο τα συμπτωματα.Παντως αξιζει σιγουρα να δοκιμασετε.
ενα απο τα λινκ που θα βρειτε αν ψαξετε στο google για το θεμα.Μαλιστα ο συγκεκριμενος ιατρος υποστηριζει οτι "cancer is a fungus" και συσχετιζει αμεσα αυτες τις δυο ασθενειες.

Ενα δευτερο και πολυ σημαντικο στοιχειο ειναι η αποβολη τοξινων απο το σωμα.Οταν οι μυκητες πεθαινουν αποβαλλουν εναν τεραστιο αριθμο τοξινων στο σωμα.Ψαχνοντας στο διαδικτυο βρηκα το πλανο του Dr. Jeff McCombs και ενημερωθηκα σχετικα με τον πολυ σημαντικο ρολο της αποβολης τοξινων μεσω του ιδρωτα.Μαλιστα παρατηρησα πως οταν ειχα τα πολυ βαρια συμπτωματα παρολο που επαιζα μπαλα δεν μπορουσα να ιδρωσω και ειχα εντονο κνησμο και δυσφορια στο δερμα.Τωρα που ειμαι αρκετα καλυτερα ιδρωνω αρκετα και νιωθω ευφορια με αυτο.Ετσι σκοπευω να δοκιμασω σαουνα.

Ενα αλλο πολυ σημαντικο βοηθημα ειναι ο πρασινος αργιλος.Κι ομως δεν χρησιμοποιειται μονο για μασκα ομορφιας!Δρα σαν μαγνητης απορροφωντας ζυμες,μυκητες,παρασιτα,τοξινες και αποβαλλεται με φυσικο τροπο παιρνοντας εξω μαζι του ολα αυτα.
Σας παραθετω το σχετικο λινκ και αξιζει να διαβασετε το βιβλιο "ΤΟ ΘΑΥΜΑ"


Θα ηθελα να κανω 3 ερωτησεις και παρακαλω οποιες γνωριζει εστω και το παραμικρο ας απαντησει:

1. Εχει κανεις εμπειρια και ξερει σχετικα με τον βιοσυντονισμο για την ασθενεια μας.Ποσες συνεδρειες χρειαζονται;Ποιο το κοστος;Εχει ουσιαστικο αποτελεσμα;

2)Κατα ποσο μπορει να βοηθησει η ομοιοπαθητικη θεραπεια με rizol (οζονιδια) συμφωνα με τη λογικη οτι το οζον διαπερνα τα κυτταρα και τα "καθαριζει";

3)Γνωριζετε το essiac για την θεραπεια του καρκινου και της καντιντα;Το εχει δοκιμασει κανεις;Ποια η αποτελεσματικοτητα του;(γιατι πολλοι μιλουν για θαυμα)

αυτα τα ολιγα :P

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Εγώ πρέπει να έχω κάντιτα πάρα πολλά χρόνια μια και τα γυναικολογικά μου ξεκίνησαν πριν 10 χρόνια. Δυστυχώς σχεδόν όλοι πρέπει να εχουμε με την διατροφή που κάνουμε και το στρες του δυτικού.
ΠήγΑ σε κλασσικούς το απόλυτο τίποτα (και ακόμη χειρότερα..πολλά φάρμακα),δοκίμασα λίγο νηστειοθεραπεία αλλά και με φρούτα,ομοιοπαθητικό(δεν δίνει συγκεκριμένο για καντιτα,αλλά για το κάθε άτομο μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό),έκανα ayurveda στην Ινδία (δεν έχουν ιδέα για κάντιτα)κτλ. Τελος πάντων όλα αυτά επειδή βαριέμαι να ζοριστώ τελικά..Άρχησα τελευταία μια δίαιτα με πολλά χωρίς. ΄Παρόλα αυτά έχω παχύνει! ΄Το πρόβλημα είναι όχι η δίαιτα ή τι να κάνεις με την κάντιτα αλλά
1. είσαι διατεθιμένος να ακολουθήσεις μια δίαιτα τουλάχιστον 8-12 μήνες?
2.Στα ενημερωμένα ξένα σάιτς υπάρχουν πληροφορίες αντικρουόμενες για τροφές π.χ. φαγόπυρο,όσπρια,καρότο,παντζάρι κτλ.

*Ξέχασα να πω ότι είμαι χορτοφάγος πολλά χρόνια αλλά λατρεύω τα ψωμιά και τις πατάτες. Είναι ο πρεζάκιας μέσα μου (η καντιτα) που ζητάει τη δόση της . Γι αυτό οι άρρωστοι με κάντιτα ζητάνε ή αρτοειδή και αμυλούχα ή γλυκά.
Λοιπόν κατέληξα σε αρκετά πράγματα ,σε μερικά όχι.

τι κάνουμε
1. Δεν την τρέφουμε
2.Ανεβάζουμε το ανοσοποιητικό
3.τη σκοτώνουμε

το 1= δεν τρώμε ότι έχει ζάχαρη κατεργασμένη ή ακατέργαστη: γλυκά,αρτοειδή,πατάτες(το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο),χυμούς,σόδα,ότι έχει μαγιά και ζύμωση(ξύδια,ποτά,τυριά,αλκοόλ κτλ)
το 2= αντιοξειδοτικά πολλά -υπάρχουν σε πολλά σκευάσματα στα βιολογικά μαγαζιά -προβιοτικά στο φουλ,αλόη βέρα(επουλώνει τις πληγές που έχει κάνει στο έντερο)
το 3= τη σκοτώνει= απόσταγμα σπόρων γκρέιπφρουτ,λάδι ρίγανης,tea tree oil (εξωτερικά στο δέρμα και στον κόλπο κάνω μασάζ με λίγες σταγόνες τειόδεντρο και σησαμαίλεο(είναι πολύ αντιοξειδοτικό)εσωτερικά μια φορά την ημέρα πίνω 1-2 σταγόνες με νερό(περισσότερο απαγορεύεται),το τσάι pau de parco|,acrilic acid,λάδι καρύδας,το neem΄της Himalaya.Κάποιοι λένε το collodial silver αλλά έχει βγει μια φήμη ότι σε κάνει μπλε-πράσινο(σαν τα στρουμφάκια).

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω από πριν γτ με έκοψε:P

Η διατροφή θέλει πολλά σκόρδα(αντιμυκητισιακό) ,κρεμμύδια,και γενικά δεν τρως τίποτα απόέξω. Στο καφέ παίρνω 'η τσάι με βότανα (όχι καφέδες,κακάο,τσάι κτλ)ή ένα μπουκαλάκι νερό,τίποτα άλλο!
Στην αρχή κάνεις μόνο διατροφή και ενίσχυση του ανοσοποιητικού με αντιοξειδοτικά και soyper foods. μετά εισάγεις τα μυκητισιοκτόνα και 2-3 τη φορά. Αν την κάντιτα τη σκοτώσεις άμεσα παραγει τόσες πολλές τοξίνες πεθαίνοντας που το σικώτι δεν μπορεί να καθαρίσει...οπότε το κάνεις σταδιακά.
Σε 2-3 μήνες (ανάλογα) βλέπεις διαφορά αλλά μη μασήσεις..εκεί είναι και περιμένει. Συνεχίζεις τη δίαιτα. Κάποιος εναλλακτικός μου είχε πει παλιά ότι όταν τελειώνεις τη δίαιτα και όλη τη θεραπεία αντι-κάντιτα ,τρως κάτι γλυκό για να ξυπνήσει και τότε της δίνεις τη χαριστική βολή και μυκητισιοκτόνα. Δεν φεύγει εύκολα απόπάνω μας και θέλει υπομονή.
Τι κάνει να τρως. Πάρα πολλά!

Όχι έχει σχέση με πράσινο φυλλώδη(τα΄τυριά που λένε κάποιοι έχουν ζύμωση και τα κρέατα που λένε κάποιοι άλλοι είναι γεμάτα αντιβιοτικά ,πράγμα που δημιουργεί την κάντιτα)
Τα φρούτα τέλος για αυτό το χρονικό διάστημα.και βάζω σε κάθε ποτήρι νερό που πίνω λίγες σταγόνες λεμόνι(άλλο αντιμυκητισικό).

Φαγητά που επιτρέπονται=έχουν γράψει και άλλοι φίλοι πιο πάνω(τα έχω γράψει σε word)
ΑΓΚΙΝΑΡΑ –ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ –ΑΒΟΚΑΝΤΟ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ –ΜΠΡΟΚΟΛΛΟ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ –ΛΑΧΑΝΑ-ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ-ΣΕΛΙΝΟ-COLLARD GREENS (ΦΥΤΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑ)-ΑΓΓΟΥΡΙ-ΝΤΟΜΑΤΑ-ΡΑΔΙΚΙ-ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ-ΑΝΤΙΔΙ (ΩΜΟ)- ΣΚΟΡΔΟ (ΩΜΟ) –ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ– ΛΑΧΑΝΙΔΑ-ΠΡΑΣΑ-ΜΑΡΟΥΛΙΑ-ΜΠΑΜΙΑ-ΕΛΙΕΣ- ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ-ΡΑΔΙΚΙΑ-ΓΟΥΛΙ –ΦΥΚΙ-ΣΠΑΝΑΚΙ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΕΣΚΟΥΛΟ- ΓΟΓΓΥΛΙ –ΖΟΥΧΙΝ-χόρτα παντζαριών.

ΣήμεΡΑ έκανα φασολάκια με μελιτζανοσαλάτα,χωριάτικη.Χθες στο μπάρμπεκιου ψήσαμε για μ ένα ντομάτες,σουβλάκια λαχανικών,μελιτζάνες,πιπεριές μπακάλικες και καυτερές. Τις επόμενες μέρες θα κάνω κολοκυθάκια σκορδαλιά στο φούρνο,γεμιστά,παπουτσάκια,μελιτζάνες ψητές με σκορδαλιά κτλ

Για ψωμί έκαν α με φαγόπυρο...δεν πολυπροτιμάται γτ είναι υδατάνθρακας αλλα΄είναι χωρίς γλουτένη ,πεντανόστιμο και τρώγεται με το μέτρο. Μάλιστα πήρα και μακαρονάκια από φαγόπυρο από τα βιολογικά να τα κάνω με σάλτσα ντομάτα και μπόλικα σκόρδα,κρεμύδια,πιπεριές,ελαιόλαδα. (απαγορεύονται μανιτάρια και κρέμεςς γάλακτος κτλ)

Γενικά ,και αυτό είναι κανόνας για τα πάντα= μπορείς να κάνεις και μερικές παρατυπίες προκειμένου να μπορέσεις να συνεχίσεις αυτη τη δίαιτα.

Πάντως εμένα μου φάνηκε εύκολη ως τώρα..το μέλλον θα δείξει.Αλλά επειδή η κάντιτα είναι και θανατηφόρα(έχει διάφορα τεστ στο ιντερνετ σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι...στο 4ο αν θυμάμαι είσαι με πολύ βαριά ασθένεια και πρόωρη σύνταξη έγραφε)πρέπει να την κάνεις την προσπάθεια..και εγώ μαζί.

Ελπίζω να βοήθησα και εγώ μαζί με όλους τους φίλους πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμενα. Εγω εβγαλα καντντα μετα από μεγαλη χρηση αντιβίωσης που πηρα λογω ότι πασχω από χρονια προστατιτιδα εδώ και 6 χρονια. Μου παρουσιαστηκε στη γλωσσα. Ακολουθησα διατροφή και διαιτα αλλα ταυτόχρονα ο γιατρος μου εδωσε και φλουκοναζολη 100 Mg τη μερα για 8 μερες. Η καντιντα υποχωρησε πανω από την γλωσσα αλλα εξακολουθεί η γλωσσα μου να είναι ασπρη ( φυσιολογικη ασπραδα) αλλα δεν επανέρχεται στο φυσικο της χρωμα.Εαν καποιος εχει περασει καντιντα στη γλωσσα και μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.
Ευχαριστω Αντώνης.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μπορείς να μου πεις σε τι γιατρό πηγές για να σου γράψει φλουκοναζολη;Έχω και εγώ το ιδιο πρόβλημα με εσένα.Μηπως σου μυρίζει και η αναπνοή;

Ανώνυμος είπε...

Πηγα σε Παθολογο στην αρχη και μετα με εστειλε σε δερματολόγο. Αντώνης.

Ανώνυμος είπε...

Εάν θελει καποιος βοηθεια με στοματικη καντιντιαση ας μου στειλει e-mail: raziel13epsilon@hotmail.com

Ειμαι και εγω παθών. Αντώνης.

Ανώνυμος είπε...

γεια στην παρεα..υποψιαζομαι οτι εχω τον candida...λογω πολλων συμπτωματων που παρουσιαζω.Τελικα πως θα μαθω ρε παιδια αν εχω η αν ειμαι κατα φαντασιαν...???τι εξετασεις να κανω και σε τι γιατρο να απευθυνθω?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου δυστυχος δεν υπαρχει εξεταση για καντιντα. Εάν δεν εχει κανει σε καποιο μερος την εμφανιση της δεν μπορεις να το βρεις.

Αντώνης.

Ανώνυμος είπε...

αν μιλαμε για εντερου η στομαχου?ενας γαστρεντερολογος θα βρει κατι?

Ανώνυμος είπε...

Ο γαστρεντερολόγος δε θα βρει τπτ. Καντιντα στομαχου δεν υπαρχει. Οσο αφορα το παχυ εντερο εκει είναι η βαση της καντινας. Η καντιντα βγαινει κατά βαση στη γλωσσα, στα γεννητικα οργανα, στη γλωσσα , στα νυχια, στα ποδια και πολύ σπανια σε αλλα σημεια.Ο δερματολόγος είναι καταλληλότερος κατ εμε !!

Ανώνυμος είπε...

Διορθωνω : Γλωσσα , στομα και οισοφαγο ( Προχωραει από το στομα στον οισοφαγο ). Εγραψα τη γλωσσα 2 φορες.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σε όλους.Σήμερα κατα τυχη ανακάλυψα τo blo και σας παραθέτω την λύση μετά απο χρόνια ταλαιπωρίας με τον μύκητα.Η λύση για μένα βρέθηκε στο βιοσυντινισμό.έκανα τρεις θεραπείες και μέτά πήρα κάψουλες ρίγανης.έτσι έλυσα το πρόβλημα.Επίσης καλή είναι και η πρόπολη .Για κάποιες κυρίες που έχουν τοπικό πρόβλμα στα γενετικά τους όργανα. πλύση με σόδα.Τέλειο!!!!! και εσωτερικές και εξωτερικές πλύσεις(μαγειρική σόδα) τέλος το κεφίρ είναι μια τέλεια τροφή. ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΒΟΉΘΗΣΑ

Μαρία Τρίγκα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, όσους έχουν βοηθήσει με τις χρήσιμες πληροφορίες και εμπειρίες τους μέσα απ' τα παραπάνω σχόλια.

Παιδιά, παρακαλώ πολύ όμως, ας μην λέμε για κάτι, αν δεν ξέρουμε σίγουρα.
Και φυσικά, υπάρχουν κέντρα που κάνουν επιστημονική διάγνωση. Δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν. Και μάλιστα, ειδικά μικροβιολογικά κέντρα για μύκητες.
Όποιος θέλει να του γνωστοποιήσω που πήγα εγώ, ας στείλει ένα mail στο matriga@gmail.com

Πάντα υπάρχουν λύσεις, όταν τις αναζητούμε!

Καλή δύναμη και καλή γιατρειά!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.Και ευχαριστώ κ εγώ με τη σειρά μου για τις χρήσιμες πληροφοριες. Εδώ κ ένα χρόνο αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα καντιντίασης στη γλώσσα (το υποψιάζομαι βλέποντας τη γλώσσα μου), έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αντιβιοτικών λόγω ενός άλλου θέματος που είχα. Είμαι από επαρχία. Πήγα σε γιατρούς (Θεσσαλονίκη)και μου είπαν δεν έχω τίποτα. Ωστόσο, πήρα κάποια αντιμυκητισιακά. Έκανα εξετάσεις για μύκητες δίνοντας επίχρισμα, βγήκε αρνητικό. Αλλά δεν ξέρω αν τελικά ήταν σωστές οι εξετάσεις (!) και αν εξετάστηκε από τους γιατρούς η περίπτωση να είναι καντίντα. Θεωρώ πως στην Ελλάδα, δεν είναι τόσο "ψαγμένοι" με τον καντίντα, γιατί όλοι ιδέα δεν είχαν ότι τους έλεγα μήπως είναι αυτό, γιατί το υποψιαζόμουν. Ξέρει κανείς κάποιο εξειδικευμένο κέντρο στην Αθήνα για θεραπεία του καντίντα; Ανησυχώ πολύ γιατί το έχω ένα χρόνο στη γλώσσα μου αυτό το πράγμα και γίνεται όλο και χειρότερο. Ευχαριστώ. Βοηθήστε αδέρφια. Φένια

ΧΑΡΑ είπε...

Για πολλα χρονια ειχα διαφορα προβλήματα εδώ και εκει, και όταν πηγαινα στους γιατρους για να με βοηθησουν να βρω τι είναι αυτό που εχω μεσα μου και δε με αφηνει να ησυχασω, μου ελεγαν ότι χρειαζομαι ψυχιατρο. Τα χρονια περνουσαν, οσπου αρωστησα βαρεια και κοντεψε να πεθανω. Ελκωδης κολιτιδα,ειπαν οι γιατροι!!! Ουτε τοτε μου ειπαν τιποτα. Περνουσαν τα χρονια με ανοσοκατασταλτικα, οσπου αρχισα να μη νοιώθω καθολου καλα, ουτε σωματικα, ουτε ψυχολογικα, ειχα ειδη αρχισει αντικαταθληπτικα. Με την συμβουλη μιας φιλης, απευθηνθηκα σε ομοιοπαθητικο εκανα μια αποτοξινωση εντερου για μια εβδομαδα, και αποβολή τοξινων, για μια εβδομαδα ακομα, ενώ ταυτόχρονα ειχα κοψει τα ανοσοκατασταλτικα. Ειμουν λιγο χαλια τις δυο αυτές εβδομαδες της αποτοξίνωσης. Αργα αλλα σταθερα ενοιωθα καλητερα. Ειχα προσφατα ανακαληψει μονη μου τον καντιντα, από το ιντερνετ και μετα την αποτοξινωση μου αρχησα αυστηρη αντι-καντιντα διατροφή. Τωρα συνεχιζω να προσεχω καποια πραγματα, χωρις όμως να νοιωθω και στερημενη, ζω χωρις φαρμακα, και κοιταζω τη ζωη με αισιοδοξια. Ευχομαι σε ολους καλη υγεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και απο μενα!

Θα ηθελα παρακαλω να ρωτησω τον Ανωνυμο παραπανω καθως και οποιον αλλον ξερει η εχει θεραπευτει, τι παιζει ακριβως με τον βιοσυντονισμο? Τι κοστος εχει και που πηγατε, οπως και αν τα αποτελεσματα ειναι μονιμα η ποσο διαρκουν, γενικοτερα καποια χρησιμη πληροφορια και για μας που ψαχνομαστε!

Ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ 27 ΧΡΟΝΙΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΑΠΟ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΕΣ ΜΠΟΥΚΟΜΑΤΑ ΙΣΟΦΑΓΙΤΗΔΕΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΛΟΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗ. ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΠΡΙΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΗΚΑΝ. ΤΩΡΑ ΒΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΜΑ ΠΙΑΣΕΙ, ΟΣΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΚΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩ ΜΕ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ AIDS. ΜΟΝΟ ΣΤΟ 10% ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ. ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ Ή ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ (ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΙΟΜΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΕΙΟΤΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΑΙ; ΙΣΩΣ... ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΙΤΖ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΥΧΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕ ΟΣΠΟΥ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κάποια συμπτώματα. Πας στο γιατρο και βλέπει τι έχεις. Σου δίνει κάποια θεραπεία (ή ότι σου πεί τέλος πάντων).
Ξαναπάς να σε δεί.
Αν περάσανε όλα καλώς.
Αν δεν.... σου ξαναδίνει αγωγή. Αν υποτροπιάζεις σε στέλνει στο νοσοκομείο ή σου συστήνει μια καλή ιδιωτική κλινική που τυχαίνει να συνεργάζεται.
Φυσικά φεύγοντας απο το ιατρείο του, ακούς και το τελικό: 40 ευρώ με απόδειξη ή 20 χωρίς.
(εικονικές τιμές)
Τώρα αν απο λάθος γίνει κάτι σοβαρό... ακούμε και το εξής: ε! ο ασθενής υποτροπίασε και κατέληξε.
Είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω θα θυμίζουν πολλά σε πολλούς.
Δεν είναι πάντα έτσι γιατί υπάρχει και το γνήσιο των γιατρών.
Άντε βρέστους αυτούς όμως. Είσαι τυχερός; Παίξε λότο ή πέτυχε καλό γιατρό.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε την σωστή έννοια των παραπάνω.
Απελπισμένος...!

Unknown είπε...

Σπυρος
μικροβιολογικες εξετασεις για αντισωματα candida για εξακριβωση υπαρξης του ενζυμου.
ληψη ενζυμων laktobacillus acidophilus & bifidobacterium τα οποια πολεμανε την εξαπλωση του candida
διατροφη με πολλα λαχανικα
Η2Ο2 35% food grade μια σταγονα σε ενα ποτηρι νερο φιλτρου πινουμε καθε πρωι το 1/3 απο το ποτηρι προ φαγητου.
εγω ανακαλυψα οτι πιθανον η αυξημενη candida ειναι υπευθυνη και για περιοδοντιτιδα.εφαρμοzω τα ανωτερω και νομιζω πως υπαρχει βελτιωση με την παροδο του χρονου θα σας πω την προοδο

Ανώνυμος είπε...

Σας κάνω αντιγραφή-επικόλληση κείμενό μου (με μερικές αλλαγές λόγω ότι πέρασαν ημέρες από τότε) το οποίο έχω ποστάρει σε άλλο blog με θέμα συζήτησης την κάντιντα:

Η θεραπεια μου συνεχιζεται, εχω κανει ηδη 5 θεραπειες βιοσυντονισμου, εκανα και ενα βιοενεργειακο τεστ το οποιο δειχνει πως λειτουργουν τα οργανα μας και γενικα διαφορα μερη του σωματος μας.. εδειξε χρονια κοπωση λογω της καντιντα :( (μονο το συκωτι μου λειτουργει ικανοποιητικα) και μου εβγαλε τα συστατικα που εχει αναγκη ο οργανισμος μου (καροτενιο, σεληνιο, βιταμινη C, λυσινη, γλουταμινη κ.α) τα οποια ιχνοστοιχεια ξεκινησα εδω και εναν μηνα (νιωθω πολυ πιο δυνατη). Επισης, ξεκινησα ομοιοπαθητικες σταγονες και υποθετα που λεγονται exmykehl αλλα πριν τα αρχισω εκανα καποιες κολπικες πλυσεις με ορο φετας. Παίρνω ελαιο ριγανης (βγηκε και στο τεστ οτι το χρειαζομαι) το οποιο ειναι 3 σταγονες σε ενα ποτηρι νερο μια φορα τη μερα με διαλειμμα μιας εβδομαδας καθε 15 μερες. Η διατροφη μου συνεχιζεται λιιιγο πιο ελαστικη απ΄οτι ηταν στην αρχη - εχω κλεισει 2 μηνες που ακολουθω αντι-καντιντα διατροφη.

Εχω δει ηδη μεγαλη διαφορα. Δεν εχω πια τοσο μεγαλη ελλειψη συγκεντρωσης οπως πριν, δεν πεφτω ευκολα σε ληθαργο, εχω λιγοτερα νευρα, δεν κουραζομαι τοσο, μειωθηκαν οι πονοι στα αυτια, δεν ποναει ο λαιμος μου, το στομαχι μου δεχεται καλυτερα τις τροφες, μου εχουν φυγει τα πολλα πριξιματα, δεν εχω φουσκωματα, αερια.. η γλωσσα μου δεν ειναι πλεον τοσο ασπρη.. και τα κολπικα υγρα μου δεν ειναι πλεον τοσο πολλα και πιχτα οπως πριν.. βεβαια θελει ακομη προσπαθεια.
Προσωπικα θα χρειαστω αλλες 2 θεραπειες βιοσυντονισμου. Την προσεγμενη διατροφη θα πρεπει να την ακολουθησω μαλλον για καιρο ακομη.

Επισης, εχω ακομα καποια die off.. κατι ξαφνικα πνιξιματα, τιναγματα και ταχυκαρδιες.. αυτα ειναι απο τις τοξινες που απελευθερωνουν στο αιμα οι μυκητες που πεθαινουν. Θελει να πινουμε πολυ νερο για να αποβαλλονται.

Για οποιον ενδιαφερεται, σχετικα με τη διατροφη που κανω, οι συνδιασμοι ειναι οι εξης: Κρεας (ολα εκτος χοιρινου) η ψαρι με σαλατα, ρυζι και 1 φετα ψωμι Ζεα, ΟΧΙ τυρι μαζι, ειναι διαφορετικη πρωτεινη κ οταν τα τρωμε μαζι φουσκωνουν. Τυρια αιγοπροβεια οπως φετα, κατικι Δομοκου.. αυτα στη σαλατα σε χωρια γευμα.. και μοτσαρελα μπουφαλο μπορουμε.. ΟΧΙ κιτρινα αγελαδινα τυρια και ΟΧΙ γαλατα..
παξιμαδια κριθαριου με προζυμι ναι.. φρουτα με τις ινες τους ναι, αφομιωνονται απ΄τον οργανισμο, χυμοι φρουτων οχι.. ταιζουμε κατευθειαν τους μυκητες.
Αν τυχον ειμαστε εξω και δεν μπορουμε να βρουμε ευκολα κατι να φαμε, μια καλη λυση ειναι οι αραβικες πιτουλες.. οχι ολη την ωρα αλλα νταξει.. κ φαλαφελ ειναι μια καλη προταση..
Παιζει ρολο κ η ομαδα αιματος μας, εγω που εχω μηδεν μου εχει στα απαγορευμενα φακες, μελιτζανες, λαχανο, καλαμποκι κ.α
Οποιος εχει ομαδα 0 και θελει ας γραψει το email του να του στειλω τη λιστα τροφων για την ομαδα 0, εχει θεραπευτικες, προεραιτικες και απαγορευμενες τροφες.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σε Αμερικάνικο site...!
Καντιντιάσεις μπορούν να προκληθούν και απο παλαιά σφραγίσματα στα δόντια που εμπεριέχουν υδράργυρο ή και η αρκετά συχνή κατανάλωση κονσερβών με ψάρι (ποιό σύνηθες ο τόνος), λόγω των περιοχών αλίευσής τους.
Πάντως οι καντιντιάσεις μπορούν να προέλθουν από χίλιες μύριες περιπτώσεις. Το μεγάλο θέμα εδώ στην Ελλάδα είναι ότι συνήθως οι γιατροί, μη πώ πάντα, εξετάζουν τα συμπτώματα μεμονομένα καί όχι επί συνόλου. Οι δε μακροχρόνιες περιπτώσεις δύναται να προκαλέσουν και αλλοιώσεις στο ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα οι όχι ακριβής εξετάσεις να δίνουν λανθάνουσες και μερικές φορές τόσο άσχημες που να επιρεάζουν το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ανώνυμος είπε...

Έπεσα τυχαία σ' αυτό το blog και διάβασα για τις περιπτώσεις και τα παράπονα. Επειδή μερικά μέλη του κλειστού μου περιβάλλοντος έχουν προβλήματα με θέματα υγείας και ζω τις καταστάσεις τους, κατάλαβα ένα πράγμα.
Στην Ελλάδα αν δεν παρουσιάσεις πολύ σοβαρό - εμφανές - πρόβλημα, δεν πέσεις κάτω να πάς σε νοσοκομείο ή δεν έχεις φράγκα να ψαχτείς από μόνος σου, είσαι για τον κεάδα. Ειδικά με τις σημερινές καταστάσεις..!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα πολλά παράπονα για τους γιατρούς. Λοιπόν βλέπουμε κάποιες φορές παθόντες να βγαίνουν στην τηλεόραση και επεφυμούν γιατρούς που τους βοήθησαν απο σοβαρές ασθένειες και επιμήκιναν ή καλυτέρευσαν την ζωή τους. Δεν αμφιβάλλω. Κάτι όμως που δεν λένε είναι: πόσα οικοπεδάκια πώλησαν;
Σε λίγα χρόνια ίσως δεν ζώ, (όχι λόγω γήρατος).
Απλά έτσι ήθελα να το γράψω!

Ανώνυμος είπε...

Πρίν ένα μήνα άσπρισε η γλώσσα μου. Τα κλασικά οι γιατροί, μύκητας κ.λπ. Τα ανάλογα φάρμακα, μικρουποχωρήσεις των συμπτωμάτων, αλλά στην τελική ποιός θα πεί για τη ληχείνα του στόματος με τα ίδια συμπτώματα αλλά με διαφορετική φαρμακευτική αντιμετώπιση; Παίξε τζόκερ καλύτερα...!
Α! και κάτι άλλο. Ψάχνοντας στο internet, που φυσικά αρρωσταίνεις περισότερο μ' αυτά που θα διαβάσεις, σχεδόν όλα τα συμφραζόμενα παρέπεμπαν στο ειτζ. Άρχισα να διαβάζω για το έιτζ και κατάλαβα ένα πράγμα: δεν έχουν την πραγματική ιδέα τόσο για τη μετάδοση όσο και για τη συμπτωματολογία. Σε μπερδέυουν περισότερο. Διάβαζα απόψεις γιατρών και.... καληνύχτα. Πάντως για ποιό σωστή πληροφόρηση μόνο σε αμερικανοκαναδικά sites επι του θέματος cadida, aids αλλά και για ληχείνες.
Αρκεί να ξέρεται αγγλικά.

Ανώνυμος είπε...

Το να μην σου βρίσκουν τίποτα και εσυ να έχεις συμπτώματα καντιντίασης εμφανή τότε τι κάνεις;
........;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν έχεις όλα τα συμπτώματα και δεν βρίσκουν μύκητες ή κρυφο μικροβιακές καταστάσεις τότε ψάχνεις για καρκίνο στόματος, οισοφάγου και παραπλήσια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΠΡΟΚΟΠΗ...;
Και τώρα το κλασικό... ε! δεν είναι όλοι έτσι.
Χα Χα Χα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

Τι σχόλια... Τι σχόλια....!
Είχα συνεχόμενα προβλήματα με το άσπρισμα της γλώσσας μου και κάποιους πονοκεφάλους συν του ότι με πόναγε δεξιά και αριστερά πίσω η γλώσσα. Εξετάσεις για καντίντα και τα συναφή.... αποτέλεσμα αρνητικό. Τελικά έβγαλα ένα πίσω δόντι που είχε κάργα αμάργαμα απο τα παλιά με τον υδράργυρο και πολύ απλά σώθηκα. Πάντως οι οδοντογιατροί δεν μου το έβγαζαν έυκολα με το πρόσχημα ότι δεν πειράζουν εύκολα οδοντικό υλικό και να το τριχίσουν για θήκη. Ας έμενε μέσα το αμάργαμα και ας είχα εγώ προβλήματα. Αρκεί να μου έβαζαν θήκη. Το πρόβλημα τελικά ξέρετε ποιό είναι; Οτι ζούμε στην Ελλάδα.
Ού μπλέξεις με ελληνογιατρούς. Λυπηρόν.

Unknown είπε...

Πως λέγεται ή αλοιφή με το tea tree,?

Unknown είπε...

Αχ κοριτσι μου... τα ιδια με μενα.. ποσοι γυναικολογοι ποσα λεφτα..αστα να πανε..
η συμβουλη μου ειναι να ψαχτεις σχετικα με τον βιοσυντονισμο,με την ολισθικη ιατρικη γενικως.
Αν εχεις γενικοτερα συμπτωματα κολπιτιδας,φαγουρας,εκζεματα στο σωμα κτλπ. , τοτε το πιο πιθανον ειναι να μην ειναι μονο εκει ο μυκητας.
Πειτε οχι στη ζαχαρη(καρκινος),στα προιοντα σιτου,στο αγελαδινο γαλα,στα χοιρινα κ μοσχαρισια κρεατα.
Φαε πρασινα λαχανικα κ πινε τουλαχιστον 6 ποτηρια νερο.
Ελπιζω να βοηθησα.περαστικα μας κοριτσια!

Unknown είπε...

Βιοσυντονισμος και ομοιοπαθητικα χαπια. Διατροφη και μακρια απο χημικα σκευασματα και ποσο μαλλον αντιβιοτικα που καταστρεφουν τα καλα βακτηρια.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε αν η καντιντιαση έχει σχέση και με επιληπτικές κρίσεις;

Γιάννης είπε...

Το 2010 μία δημοσιευμένη μελέτη στο Journal of International Oral Health, κατέδειξε ότι η κάντιντα στην στοματική κοιλότητα είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε οδοντόκρεμα με Γανόδερμα από σκόνη σπορίων (όχι εκχυλίσματα αιθανόλης).

Despina είπε...

Νικόπουλος. Στα Γιάννενα . Βοήθησε όλη την οικογένεια μου να απαλλαχθεί απ τον candida

Despina είπε...

Υπάρχει εξέταση για candida. Μου την εκανε ένας ομοιοπαθητικος στα Γιάννενα . Νικόπουλος λέγεται κ εκτος απο ομοιοπαθητικος ειναι και πνευμονολόγος γιατρός . Στοιχίζει 50 ευρω η εξέταση επίσκεψη . Σου δίνει κ ειδική διατροφη κ σε ξαναβλέπει μετα απο 4 μήνες για εξέταση .

Despina είπε...

Βασανίζομουν χρονια με πονοκεφάλους κατάθλιψη υπνηλία έντονη κόπωση κ ουτε που θυμάμαι ποσα αλλα.
Έκανα τεστ βίο συντονισμού ύστερα απο προτροπή συγγενή μου που ηρέμησε απο χρονια αρθρίτιδα .
Με έστειλε στον ομοιοπαθητικο γιατρό που ομως ειναι κ πνευμονολόγος κλασικός ιατρός στα Γιάννενα .
Έκανα το τεστ βίο συντονισμού κ το αποτελεσμα 80% ο candida στο σώμα μου !!!!!
μου εδωσε σύμφωνα με τα απιτελεσματα ειδική διατροφη για 4 μήνες ειδικά για τον οργανισμό μου . Μετα θα ξαναπάω για επανεξέταση κ νεο διατροφικό προγραμμα ώσπου να εξολοθρευτεί ολοκληρωτικά ο candida.
Κοστος επίσκεψης εξέτασης κ ειδικής διατροφής 50 ευρω χωρις απόδειξη κ 70 ευρω με απόδειξη .
Οποίος θέλει αφήνω τα στοιχεία του γιατρού :
Νικοπουλος Κωνσταντινος
28ης Οκτωβρίου 20 - Ιωάννινα
Τηλ 26510 30404

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα, ονομαζομαι Δημητρα, ειμαι 29 κι υποψιαζομαι οτι εχω απο 12 χρονων που περασα μια δυσκολη αρρωστια μαλλον ελαφρια μορφη κοκκυτη ειπαν οι γιατροι, μου κοβοταν η αναπνοη καθε βραδυ στον υπνο εκλεινε το διαφραγμα μου.φουλ στην αντιβιωση φυσικα...
Οσο μεγαλωνα προς το πανεπιστημιο εκανα πολυ κακη διατροφη ξερετε φοιτητρια ημουν ντελιφερι φουλ και μονο ζυμαρικα .παρτυ υδατανθρακων!!!! Τα συμπτωματα : συνεχεια αισθανομουν κουρασμενη,πονοκεφαλοι,καταρροη,αλλεργια στη μυτη ιγμοριτιδα,φουσκωμα στην κοιλια δυσκοιλιοτητα και κακη αναπνοη. Το ανακαλυψα μονη τα τελευταια χρονια και ξεκινησα την anticandida diet. Δυσκολη αυτη η διατροφη αρχικα... Θελει υπομονη και επιμονη να μην παρασυρεσαι οταν βγαινεις εξω και σκεφτεσαι τι θα φας κ τι θα πιεις.
Λοιπον, τρωω ολα τα λαχανικα, κρεας κυριως μοσχαρισιο να προτιματε,κοτοπουλο και αβγα(ελευθερας βοςκης)και ψαρια μικρα οπως σαρδελα και γαυρο,αγριο σολωμο αν βρειτε! Πινω καθημερινα κεφιρ το φτιαχνω μονη μου, μου εδωσε ενα φιλος τους σπορους και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο για το εντερο,γιαουρτια προβεια η γιδινα με την πετσα.ειναι φουλ στα προβιοτικα.
Ζαχαρη, μελι και γλυκαντικα απαγορευονται γιατι τρεφουν την καντιτα εκτος απο την καθαρη στεβια και ξυλιτολη. Απο τυρια μονο κατσικισιο τυρι και μοτζαρελα. Ολα τα ζυμαρικα,πατατες, ρυζια και τα ψωμια κουλουρια κεικ τυροπιτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ,οτιδηποτε εχει σχεση με αλευρι απαγορευεται!
Επειδη ομως δε γινεται και χωρις ψωμι βρε αδερφε εχω παρει αλευρι καρυδας και αλευρι απο φαγοπυρο η αλευρι αμυγδαλου και κανω μονη μου. Μπορειτε να τρωτε αντι για ρυζι, φαγοπυρο πολυ καλο και θρεπτικο ,ειναι δημητριακο ,διαβαστε στο ιντερνετ για αυτο,εκανα κατι γεμιςτα σουπερ! υπαρχουν και ζυμαρικα φαγοπυρου που μπορειτε να φατε. Επισης κινοα μπορειτε να παρετε! Αλλαντικα και καςερια δεν τρωμε.Απο λαδια το ελαιολαδο και το ηλιελαιο μια χαρα. Το βιολογικο λαδι καρυδας ειναι επισης πολυ καλο. Απο ξηρους καρπους: Ωμα αμυγδαλα και ωμα φουντουκια.μπαχαρικα ολα καλα ειναι.το τζιντζερ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΣΙΑΚΟ μπορειτε να το βαζετε στο φαι φρεςκο η σε σκονη.Παιρνω και προβιοτικα σε χαπια 4billion υπαρχουν και πιο πολλα.οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα απλα ειναι ακριβα και ξεφευγουν. Απο αντιμηκυτισιακα το καλυτερο ειναι το λαδι καρυδας, caprylic acid χαπια ,το λαδι ριγανης επισης πολυ ισχυρο αντιμυκητισιακο, θελει προσοχη με αυτο. Φρουτα δεν επιτρεπεται γιατι ανεβαζουν το σακχαρο στο αιμα και απο αυτο τρεφετε η καντιτα. Μονο καρυδα, αβοκαντο και βατομουρα (blueberries)αλλα τα τελευταια εγω δεν τα βρισκω πουθενα. Ξυδι επιτρεπεται μονο μηλοξυδο ακατεργαστο.λεμονια κανει. Απο ΑΛΚΟΟΛ τιποτα, νερακι και καμια σουρωτη. Πικρα αυτο με το αλκοολ αλλα για λιγο καιρο λεω οτι θα ναι...
Απο 60 μερες μεχρι και εξι μηνες μπορειτε να κανετε αυτη τη διατροφη. Καποιοι με σοβαρη καντιντιαση το τραβαν και χρονο.
Απλα μετα θελει σιγα σιγα να βαλετε στο προγραμμα καποια πραγμτα οπως ψωμι ολικης η ζυμαρικα ολικης κανα φρουτο.
Ουφ αυτα... Ελπιζω να βοηθησα .υπαρχει ενα σαιτ το www.candidadiet.com που τα λεει ολα αυτα αναλυτικα. Βοηθαει πολυ το ιντερνετ εχει και πολλες συνταγες για φαγοπυρο ψωμια να κανετε στο σπιτι κτλ.

Αγγελικη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα λέγομαι Έλενα υποφέρω κι εγώ πολλά χρόνια από ημικρανίες από 12 ετών και τώρα είμαι 40.Έχω κουραστεί,τη μισή μου ζωή τη πέρασα στο κρεβάτι πλέον έχω υπερβολική κόπωση,υπνηλία, πόνους σε όλο μου το σώμα ,ότι και να φάω με πειράζει,υπερθυρεοειδισμο,αλλεργικά ξεσπασματα ,ακμή,λέτε να ειναι candida; Εγώ δεν έχω άσπρη γλώσσα.Ας μου απαντήσει κάποιος.Στη Λάρίσά υπάρχει κάποιος ομοιοπαθητικός που να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Έλενα δεν μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα πως είναι κάντιντα, ούτε δυστυχώς ξέρω κάποιον γιατρό στη Λάρισα, είμαι σίγουρη όμως πως πρέπει να το ψάξεις... εγώ πήρα διάγνωση από γιατρό στην Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Όλγα Ακτσουρίνα λέγεται... καλή τύχη!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα... ομοιοπαθής και εγώ...Το πρόβλημα μου ξεκίνησε με αίμα στο σπέρμα... μετά σε ουρολόγο και φουλ αντιβίωση... αφου η διάγνωση ήταν προστατίτιδα.
Το αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό με την αντιβίωση να είμαι ένας ζωντανός νεκρός.
Αποφασίζω λοιπόν να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου... και μετά από έρευνα στο Internet, διαβάζω για την καντιντα, και βλέπω τον εαυτό μου...
Ξεκινάω αντικαντιντα διατροφή για αρκετό καιρό, και είμαι πιο καλά από ποτέ... αλλά δεν ήταν αρκετά για θεραπευτω πλήρως... Για να μην πολυλογώ και κουράζω, με έρευνες σε στο curezone και όχι μόνο... η καντιντα δύσκολα θεραπεύεται μόνο με την διατροφή...
Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση είναι ότι το θέμα είναι στο αδύναμο γαστρεντερικο μας και στο ότι δεν γίνεται σωστή πέψη και απορρόφηση των τροφών και των θρεπτικών συστατικών... οπότε η Καντιντα είναι μια παρενέργεια των μη σωστά διασπασμενων τροφών...
Άρα ενδυνάμωση πέψης και ειδικότερα του συκωτιού.
Οπότε μόνο ζεστά φρεσκομαγειρεμενα φαγητά που επιτρέπονται για την καντιντα... καμια κατανάλωση υγρών μισή ώρα πριν και μία ώρα μετα το φαγητό, αν πρέπει οπωσδήποτε να πιείτε κάποιο υγρό, να είναι κατι σε ζεστό τσάι απο τζιντζερ ή πιπέρι καγιεν, 4 ώρες τουλάχιστον απόσταση από κάθε γεύμα και φυσικά ενδιάμεσα αρκετά ζεστά ροφήματα.
Α και κάντε ένα Google search για τα liver flushes.
Επίσης κάτι που δεν έχω δοκιμάσει... αλλά θεωρώ ότι δουλεύει, είναι μία ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος είχε τρομερό θέμα με την καντιντα, και την καταπολεμησε με κλυσματα σόδας
http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1954382&s=1#i1
Αυτά από μένα, καλή δύναμη σε όλους τους ομοιοπαθείς

Κυριακή είπε...

Κι εγώ έχω συχνά φαγούρα και βάζω έλαιο χαμομηλιού πολύ συχνά Και με βοηθάει μου φεύγει

daniel john είπε...

Γεια σας,
Αυτό έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό ότι ο κ. Daniel John, ένας δανειστής ιδιωτικών δανείων, έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες υπό σαφείς και κατανοητούς όρους και προϋποθέσεις. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να σας δώσουμε τους όρους του δανείου μας στο danieljohnhome@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

poly kalo ayto to aruro xrisimes plirofories gia ena enoxlitiko mikroskopiko basano pou tyrana ton organismo !!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα ποιο πολλά σχόλια, επίσης λάδι κάνναβης cbd και cbg με βοήθησαν απίστευτα, ίσως από τα πιο ισχυρά που δοκίμασα κατά του μυκητα! Διαβάστε τα βιβλία της Ann boroch η οποία θεραπευτηκε απκ σκλήρυνση κατά πλάκας με αντικαντιντα διαιτα! Χμμμ, μήπως φταει η καντιντα για τις πιο πολλές συχγρονες ασθένειες όπως τα αυτοανοσα? Αναρωτιεμαι.. ✌😊

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα ειδα μεγαλη και εντελώς αμεση βελτίωση στα εξανθηματα που εβγαζα στο σωμα με την χρηση 2 γραμμαρίων ωμου τζιντζερ, (το μασαω σιγα σιγα).

Ανώνυμος είπε...

Kalispera με λενε Μαρια Αλεξινακη θα ξθελα σε παρακαλω να εποικηνωνησεις μαζι μου 6973480150,εχω το ιδιο προβλημα, ,καποιες πληροφοριες ηθελα να μου εδινες

Ανώνυμος είπε...

6973480150 6973480140