Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Καλά κάνω εγώ και πίνω 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί τη μέρα ;)

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού, σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.
Η έρευνα, η πρώτη του είδους της διεθνώς, που μελέτησε τη συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές, πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής Journal of Sexual Medicine, έλαβαν μέρος 800 γυναίκες ηλικίας 18 - 50 ετών.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως, είτε κρασιού, είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού, και η τρίτη ομάδα όσες περιορίζονταν στο...τσάι. Οι γυναίκες με ημερήσια κατανάλωση πάνω από δύο ποτήρια κρασιού εξαιρέθηκαν από την έρευνα για να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες της μέθης.

Οι εθελόντριες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας πέτυχαν «σκορ» 27,3 μονάδων, της δεύτερης 25,9 μονάδες και της τρίτης 24,4 μονάδες. Συμπέρασμα: Το κόκκινο κρασί «ανεβάζει» τη σεξουαλική διάθεση μιας γυναίκας. Ο ακριβής μηχανισμός που το κόκκινο κρασί κάνει το «θαύμα» του είναι ακόμα άγνωστος.

Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και συνεπώς αυξάνουν τη ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία. Οι ερευνητές μάλιστα δήλωσαν ξαφνιασμένοι από το γεγονός ότι οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας (που έπιναν ένα-δύο ποτηράκια κρασί τη μέρα) ήσαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερης ηλικίας από τις γυναίκες των άλλων δύο ομάδων. Αν και υποτίθεται ότι η σεξουαλική διάθεση υποχωρεί με το πέρασμα των χρόνων, πιθανότατα το κρασί αντισταθμίζει την επίδραση της ηλικίας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-line

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

θα με πεις παλι ανωμαλη ... γι αυτο δεν απανταω:Ρρρρ

Matriga είπε...

Koριτσάκι μου εσύ! Γιατί καλή μου να σε πω ανώμαλη; Επειδή το μυαλό σου πήγε πως πίνω κόκκινο κρασί για να έχω ορμές; Όχι δεν πίνω γι΄αυτό, αλλά αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισα το μάτι! Είπα θα αρχίσει η Έλενα να μου λέει ότι άμα περιμένουμε να έχουμε διάθεση από αυτά που τρώμε και που πίνουμε αλίμονό μας! lol
Πίνω γιατί έχω σιδηροπενική αναιμία και έχεις και αντιοξειδωτική δράση. Όχι για να μη γεράσω, αλλά επειδή έχω κακά γονίδια σε θέματα υγείας, δυστυχώς και προνοώ μήπως και σώσω την κατάσταση...
Εσύ όμως είσαι μες στην ανωμαλία!! χα χα χα
Kαι χωρίς νερό τους κάνεις καλά μου φαίνεται ;)
Φιλάκια πολλά

korinoskilo είπε...

ενας λογος ηταν αυτος οκ ... οτι δεν χρειαζομαστε κρασι ... το μαντεψες....
ο αλλος λογος ... ειναι οτι οταν πινω κρασι νυσταζω οποτε ξεχνα την σεξουαλικοτητα:ρρρρρ
χααχαχαχχα

αντε πες τωρα:Ρρρ

Matriga είπε...

χι χι... Να πω ή να πιω? lol
Μήπως νομίζεις ότι πίνω πάνω από μισό ποτήρι. Το υπόλοιπο είναι νερό! Το νερώνω με τριμμένο πάγο το καλοκαίρι, γιατί με πειράζει :))
Άσε που με πάνω από ένα ποτήρι, χαλαρώνω και γω!
Φιλάκια :P