Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Μιλφέιγ

Συστατικά κρέμας ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
8 κουτ. σούπας αλεύρι
8 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ (γλυκιά σκόνη που διαλύεται εύκολα & θα τη βρείτε σε μπλε κουτί της Γιώτης. Αν όχι, στην ανάγκη βάλτε άνθος αραβοσίτου)
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1 βιτάμ τετράγωνο

Οδηγίες εκτέλεσης κρέμας
Κρατάμε δύο ποτήρια από το κρύο γάλα και ρίχνουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ και τα διαλύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.
Μέσα στο γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα με το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και αφού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και τους κρόκους χτυπημένα και τα ανακατεύουμε όλα στα γρήγορα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Φύλλο σφολιάτας
Για το φύλλο παίρνουμε το κουτί με τη σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετραγωνάκια και τρυπάμε πολύ όλη την επιφάνεια με πιρούνι για να μην φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.

Σαντιγύ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
λίγη κανέλα & έξτρα άχνη για πασπάλισμα

Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγύ και το αναμιγνύουμε με σύρμα με την κρέμα.


Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. Ύστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σ' αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη από πάνω, κανέλα & αμύγδαλο καβουρντισμένο (προαιρετικά). Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.

Καλή σας επιτυχία και περιμένω τις απόψεις σας. Φωτογραφία δεν σας δημοσιεύω γιατί από εμφάνιση δεν σκίζει, αλλά η γεύση ήταν πολύ καλή, θέλω να πιστεύω ;)

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

α να χαθεις πρωινιατικα :ρρρρρρρρρ
μιαμ!!!!!!!

Betty's Cuisine είπε...

Μα είναι πράγματα αυτά τώρα;;; Δεν φτάνει που έχουμε ξεπατωθεί στο φαϊ εδώ στην Κρήτη (αν μπορούμε ας κάνουμε κι αλλιώς!) ήρθες και συ με το μιλφέιγ και μας αποτελείωσες!!! Καλό μήνα!

jacki είπε...

Πω πω τρέχουν τα σάλια.
Εγώ την ξέρω με πατισερί και τα μπισκότα τα σφολιατάκια..
Αλλά σίγουρα θα τη δοκιμάσω και αυτή.

Matriga είπε...

Κορίτσια να τη δοκιμάσετε. Θα με θυμηθείτε!
Φιλιά πολλά!