Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ελιξίριο από το Νησί του Πάσχα για τη μακροζωϊα και η δική μου συμβουλή για το ΕΥ ΖΗΝ!

Μία ουσία που ανακαλύφθηκε στο έδαφος νησιού του Νότιου Ειρηνικού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαδικασίας γήρανσης, σύμφωνα με έρευνα. Όταν Αμερικανοί επιστήμονες χορήγησαν την ουσία ραπαμυκίνη σε ηλικιωμένα ποντίκια, είδα τη διάρκεια ζωής τους να αυξάνεται μέχρι και 38%. Τα ευρήματα των επιστημόνων, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature, δημιουργούν ελπίδες για επιβράδυνση της γήρανσης στους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, Βρετανός ειδικός προειδοποίησε ότι η χρήση της ουσίας με σκοπό αύξησης της διάρκειας ζωής μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ραπαμυκίνη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα Νησιά του Πάσχα, τη δεκαετία του 1970. Χρησιμοποιείται ήδη για να εμποδίσει την απόρριψη μοσχευμάτων από τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ δοκιμάζεται ως πιθανή θεραπεία κατά του καρκίνου.

Τα ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη είχαν μεγαλώσει, ώστε να μιμούνται τον ανθρώπινο οργανισμό σε ότι αφορά την γενετική διαφοροποίηση και την ευαισθησία σε ασθένειες. Η ραπαμυκίνη επέκτεινε τη προσδοκώμενη διάρκεια ζωής των ποντικιών κατά 28%-38%. Ανάγοντας τα ποσοστά στον άνθρωπο, η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από την προσδωκόμενη αύξηση στην περίπτωση ίασης του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο τρόπος δράσης της ραπαμυκίνης φαίνεται να έχει παρόμοια αποτελέσματα με τον έλεγχο της προσλαμβάνουσας τροφής, μέθοδος που αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Στοχεύει μία πρωτεΐνη στα κύτταρα, την mTOR, που ελέγχει πολλές διεργασίες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό και την αντίδραση στο στρες.

Η Δρ. Λιν Κοξ, ειδικός στη γήρανση, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαρακτήρισε την μελέτη «συναρπαστική». «Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν δίνεται σε ηλικιωμένα ποντίκια, καθώς θα ήταν προτιμότερο να χορηγείται σε ηλικιωμένους ανθρώπους παρά να εκλαμβάνεται καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου». Πρόσθεσε ωστόσο ότι δε θα πρέπει κανείς να επιχειρήσει να λάβει την ουσία για να προεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, αφού η ραπαμυκίνη καταστέλλει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες BBC


Τώρα και η δική μου συμβουλή, που δεν είναι για τη μακροζωϊα, αλλά για το Ευ Ζην.
Πολύ και καλό Σεξ... και Yoga με το ταίρι σας!

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα θωρακίζει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο και το κρύωμα, μεγαλώνει το προσδόκιμο ζωής, ενώ ευεργετεί καρδιά, οστά και γονιμότητα και μας κάνει να αισθανόμαστε, αλλά και να δείχνουμε νεότεροι.

Άλλωστε, πως νομίζετε ότι το κατάφερα εγώ αυτό??? ;-)

2 σχόλια:

Σούργελο είπε...

Τέλεια!!!! Είναι αυτό που λέμε γ..... γιατί χανόμαστε ;-)
Τώρα έχουμε ακόμη ένα λόγο να ξεσαλώνουμε γιατί το ελιξίριο δεν βλέπω να φτάνει σε μας σύντομα. Από το 70 το βρήκαν και τώρα μας το ανακοινώσανε. Φιλιά και καλό Σ/Κ σ' όλους

korinoskilo είπε...

ευτυχως τα κανω και τα δυο γιατι στα νησια δεν με βλεπω να πηγαινω συντομα:ρρρ

αλλα γιογκα με το ταιρι...... χμ... καπου θα μπερδευτει η υποθεση ..... ασε!!


καλο βραδυ μαρακι